Főoldal Filmek Az Alien: Romulus sztárja szerint belőle soha nem lesz Ellen Ripley
Filmek

Az Alien: Romulus sztárja szerint belőle soha nem lesz Ellen Ripley

Kijelenthetjük, hogy az idei év egyik legjobban várt filmje az Alien: Romulus.

351
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Az Alien: Romulus az első teaser előzetesét múlt héten mutatták be. Az előzetest látva gyorsan felkerült a 2024-es év legjobban várt filmjeinek listájára. Néhány dolgot már megtudtunk az új részről, például azt, mikor játszódik a történet, de Fede Álvarez rendező arra is magyarázatot adott, hogy a régi és modern technológia hogyan fér meg egymás mellett.

A rajongók gyakorlatilag azóta várnak az Alien-franchise új folytatására, hogy a Disney család része lett a franchise. A felvásárlás után sok rajongó félelmének adott hangot, hogy a Disney keze alatt egy “tündérmesét” csinálnak a horrorsorozatból. A Préda erre azonban rácáfolt, s a siker után úgy döntött a stúdió, hogy az eredetileg streamingre szánt filmet nagyobb költségvetésből készítik, s egyenesen a mozikban mutatják be.

A főszereplőt alakító Cailee Spaeny számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy metaforikus értelemben Sigourney Weaver után belebújjon Ellen Ripley cipőjébe. A Total Film lapnak nyilatkozva Spaeny kifejtette a trailer egyik impulzív pillanatáról osztotta meg véleményét. Arról a jelenetről van szó, amikor az előzetes végén fegyverrel a kezében várja a találkozót az idegennel.

Mindent megtettem, amit csak tudtam, hogy életre keltsem ezt a karaktert. Látva Sigourney-t, ahogy eljátszotta ezt a szerepet – ő is része volt annak a változásnak, amit elhoztak ezek a filmek. Soha nem tudnék olyan lenni, mint ő. De mindent beleadtam abba a karakterbe, ami bennem volt, és megpróbáltam háromdimenzióssá tenni – a lehető legháromdimenziósabbá. Szóval remélem, hogy ez megvan benne, és életre kel.

Cailee Spaeny

Az eddig látottak és elmondottak alapján kijelenthetjük, hogy az Alien: Romulus esetében a rajongók nem fognak csalódni. Spaeny véleménye szerint az új film Ridley Scott 1979-es eredeti filmjére és James Cameron 1986-os folytatására támaszkodik. Ráadásul a kreatív csapat, amely A bolygó neve: Halál című filmben olyan remekül életre keltette a Xenomorphokat, most visszatért. Amit csak lehetett, megépítettek, formába öntöttek, hogy visszahozzák az első két film hangulatát és varázsát.

Már az elmúlt években is megfigyelhető volt egy növekvő trend, hogy visszahozzák az úgynevezett alkalmazott effektusokat, vagyis, hogy a lehető legtöbb dolgot megépíteni a forgatásra, s nem pedig a számítógépes tervezőkre bízni a dolgok, hogy utómunka során megrajzolják a vonalakat. Michael Keaton korábban elmondta, hogy Tim Burton várva várt Beetlejuice Beetlejuice is visszahozza a régi módszereket.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

8 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

Fede Álvarez
Filmek

Ki az Alien: Romulus rendezője, Fede Álvarez?

Összeszedtük Fede Álvarez életútját az Alien: Romulusig.

Alien: Romulus
Filmek

Fede Álvarez várva várt Alien: Romulus című filmje R-besorolást kapott

Mindenki lenyugodhat, az Alien: Romulus méltó lesz címéhez, megkapta a felnőtt besorolást.