Főoldal Filmek Az Alien: Romulus rendezője elárulta, hol húzta meg a határt a fejlett és régimódi technológia között
Filmek

Az Alien: Romulus rendezője elárulta, hol húzta meg a határt a fejlett és régimódi technológia között

Az eltérő technológiai fejlettségekről kérdezték az Alien: Romulus rendezőjét.

310
Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios

A rajongók már lélegzetvisszafojtva várták az Alien: Romulus tegnap bemutatott teaser előzetesét, hogy mit tartogat a franchise a horror szerelmeseinek. Fede Álvarez filmjében a klasszikus franchise új részével visszatérünk a gyökerekhez, és a felvételek biztosan nem okoznak csalódást, gyakorlatilag azt kaptuk, amit Ridley Scott az 1979-es eredeti filmmel bemutatott, és sikerre vitt.

Az előzetessel egyidőben Variety exkluzív interjút közölt a 2013-as Gonosz halott és a Vaksötét című filmekből ismert rendezővel a nyáron érkező új filmjével kapcsolatban. Amellett, hogy a rendező elárulta, hogy a történet pontosan mikor játszódik, arról is beszámolt, hogy milyen kihívásokkal jár egy olyan új alkotás elkészítése, amelyet A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál egyaránt befolyásolt. A beszélgetésben kitért arra is, hogy hol húzta meg a határvonalat a fejlett és a régimódi technológia között.

Amikor megkérdezték, miként találta meg az egyensúlyt az eredeti film régimódi, ósdi technológiája és az előzményfilmek zavarba ejtően fejlett technológiája között, Alvarez nagyon okos választ adott.

Tudom, hogy sokan úgy érezték, hogy ennek semmi értelme. De azt hiszem, akkor követjük el azt a hibát, amikor megnézzük a Nostromót, és azt feltételezzük, hogy az egész univerzum így néz ki. Ha úgy döntök, hogy ma a Földön csinálok egy filmet, és elmegyek a Mojave-sivatagba, és viszek egy régi teherautót, mert a fickó a filmben Chevy-t vezet, és ha egy idegen megnézni, és azt mondja: ‘Így néz ki a világ’. De ez nem jelenti azt, hogy nincs egy fickó egy Teslában a városban, ami ebben az összehasonlításban a Prometheus hajót jelenti. Az első filmben kamionsofőrök ülnek egy leharcolt teherautóban. A Prometheus a világ leggazdagabb emberének hajója.

Fede Álvarez

Az Alien: Romulus A nyolcadik utas: a Halál (1979) és A bolygó neve: Halál (1986) eseményei között játszódik. Az új Alien-film cselekményéről egy kicsit többet megtudtunk, amikor a Disney 20th Century Studios tavaly kiadott egy szinopszist, bár még ez is elég homályos:“A rendkívül népszerű és kitartó filmsorozat kilencedik darabjában egy csapat fiatal egy távoli világon szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával.”

A főszereplőt Cailee Spaeny játssza, mások mellett Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Alien: Romulus
BREAKINGElőzetesek

Az Alien: Romulus új előzetese feleleveníti a valaha volt legjobb sci-fi horror pillanatait

Minden van az Alien: Romulus új előzetesében: Xenomorph, arctámadó, félelmetes helyszínek és...

Alien: Romulus
Filmek

A bolygó neve: Halál törölt jelenete inspirálta az Alien: Romulus rendezőjét

Merőben más lesz az Alien: Romulus, mint amit eddig megszokhattunk.