Főoldal BREAKING Több facehugger, félelem és terror jellemzi az Alien: Romulus előzetesét
BREAKINGElőzetesek

Több facehugger, félelem és terror jellemzi az Alien: Romulus előzetesét

Az Alien: Romulus előzetesében minden megvan, amiért imádtuk Ridley Scott eredeti filmjét.

683

A 20th Century Studios bemutatta az első teaser előzetest Fede Álvarez Alien: Romulus című filmjéhez. Az első képsorok alapján megérte a várakozás, mivel az új filmmel a franchise gyökereihez térünk vissza, s egy igazán félelmetes moziélménynek ígérkezik a nyáron érkező új rész.

Még nehéz megmondani, hogy ez a mellékszál(?) képes-e visszahozni a borzongást és félelmet, amit Ridley Scott klasszikusával sikerült elérni, de határozottan jó iránynak tűnik, amit eddig láttunk a videóban. A trailer rémült sikolyokkal kezdődik, és üres, vérrel fröcskölt kriocsöveket is látunk, majd a legénység tagjait is megpillanthatjuk nyomukban több tucat facehuggerrel.

A Xenomorphot csak a videó végén mutatják meg, amikor a főszereplőt alakító Cailee Spaeny – aki többé kevésbé Ripleyre emlékeztet – felnéz, s megpillantja a gyilkos álkapcsot.

A The Hollywood Reporternek nyilatkozva a rendező megerősítette, hogy az Alien: Romulus Ridley Scott eredeti és James Cameron folytatása között játszódik.

Úgy alakítottuk ki, ha még egyiket sem láttad, irigyellek, mert hihetetlen élményben lesz részed. Az Alien összes világa eléd tárul, és még soha nem tapasztaltad mindezt. Nem tudod, hogyan születik a lény, és nem ismered ezeket a dolgokat. Ez fantasztikus. Nagyon jól fogod érezni magad.

Fede Álvarez

“Na most, ha láttad a többit” – folytatja – “akkor ez egy teljesen más élmény lesz bizonyos szempontból, mert látni fogod és megtalálod azokat a kapcsolatokat a többi filmmel. És ha rajongó vagy, akkor te leszel az, aki a barátait azzal bosszantja majd a moziban, hogy a lények eredetéről mesélsz, honnan vannak a fegyverek, és miről beszélnek a szereplők.”

Ridley Scott eredeti, 1979-es sci-fi horrorfilmje azzal zárult, hogy a Sigourney Weaver által alakított Ellen Ripley kilökte a mentőkapszulából a xenomorfot, és mély, kriogén álomra hajtotta a fejét, hogy hosszú útra induljon vissza az emberi civilizációba. Hét évvel később James Cameron folytatta a történetet Ripley visszatérésével. A franchise főszereplője egy katonai misszióra indult, hogy kivizsgáljanak egy távoli űrkolóniát ért lehetséges xenomorf támadást.

Azt eddig is tudtuk nyilatkozatokból, hogy az Alien: Romulus A nyolcadik utas: a Halál (1979) és A bolygó neve: Halál (1986) eseményei között játszódik. Az új Alien-film cselekményéről egy kicsit többet megtudtunk, amikor a Disney 20th Century Studios tavaly kiadott egy szinopszist, bár még ez is elég homályos:“A rendkívül népszerű és kitartó filmsorozat kilencedik darabjában egy csapat fiatal egy távoli világon szembekerül az univerzum legfélelmetesebb életformájával.”

A főszereplőt Cailee Spaeny játssza, mások mellett Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn és Aileen Wu látható.

Az Alien: Romulus 2024. augusztus 16-án kerül a mozikba.

Alien: Romulus
Forrás: 20th Century Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

28 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

Fede Álvarez
Filmek

Ki az Alien: Romulus rendezője, Fede Álvarez?

Összeszedtük Fede Álvarez életútját az Alien: Romulusig.

Alien: Romulus
Filmek

Fede Álvarez várva várt Alien: Romulus című filmje R-besorolást kapott

Mindenki lenyugodhat, az Alien: Romulus méltó lesz címéhez, megkapta a felnőtt besorolást.