Főoldal Játékok Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban
Játékok

Arrakis életre kel a Dune: Awakening című online túlélős játékban

Új előzetesen csodálhatjuk meg a Dűne világában játszódó új túlélős MMO-t.

311
Dune: Awakening
Forrás: Funcom

Az elmúlt hét a Dűne: Második rész mozis premierjéről szólt. Frank Herbert sci-fi világának rajongói azonban nem csak a széles vásznon, de videójáték formájában is átélhetik Arrakis sivatagának forróságát. Március 4-én adta ki a Funcom az új túlélős MMO játéka, a Dune: Awakening előzetesét, amely lehengerlő grafikával érkezik hamarosan.

A rövid, két perces előzetesben az új Dűne játékot már mozgás közben is láthatjuk. A szoftver az Epic Games legújabb Unreal Engine 5.2-es változatával készült, amely egészen gazdag, fotorealisztikus textúrákkal, fény-árnyékokkal rendelkezik, amely képes életre kelteni Arrakis világát. A Dune: Awakening a fejlesztő korábbi, Conan Exiles játékához hasonlóan egy nyitott világú, túlélős többjátékos online MMORPG lesz, amelyben a puszta lét a tét. A játékosnak a sivatagos bolygó zord körülményeivel kell megbirkóznia. Utunk során kapcsolatba léphetünk a Fremenekkel, mentátokkal, de még a Bene Gesserit renddel is. A karakterünket teljesen testreszabhatjuk, fejleszthetjük és új képességeket is tanulhatunk. Fontos lesz az építkezés, gyűjtögetés is a játékban. Az épített bázisunkat nem csak ellenségek, de hatalmas viharok, kataklizmák is elsöpörhetik, így fontos, hogy komoly védelmi rendszereket építsünk majd ki.

A legfontosabb nyersanyag nem elsősorban a fűszer, hanem a víz lesz, néhol a holtestekből kell majd kinyernünk. Természetesen a Dűne legendás szörnyei, a homokférgek is megjelennek majd a játékban. Őket nem tudjuk megölni, de kicselezni lehetséges a filmekben látott módszerrel. Az összegyűjtött nyersanyagokból bázisokat, fegyvereket, járműveket készíthetünk majd. Az előzetes alapján a Dune: Awakening látványa, világa abszolút Denis Villeneuve filmjeit idézik. Mivel MMORPG játékról van szó, így alapvetően egy online többjátékos élményről beszélünk, amelyben a többi frakcióval is konfliktusba keveredhetünk. Csatlakozhatunk a Harkonnen vagy Atreides házakhoz is. Nem csak a gép ellen, hanem egymás ellen is játszatunk bizonyos PVP területeken. A Dune: Spice Wars stratégiai játék után, a Dune: Awakening egy újabb izgalmas videójátéknak ígérkezik a Dűne franchise-ban. Megjelenési dátuma még nincsen, de PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re érkezik hamarosan.

Szerző
Faragó Dániel

Gamer, videójátékos újságíró és Star Wars rajongó. Akkor került kapcsolatba a játékokkal, amikor először a kezébe adták a Rogue Squadront és a Tomb Raidert. 2019-ben kezdett el videójátékokról írni a Ziro.hu oldalán, majd ezt kibővítve folytatta a Rebo.hu felelős szerkesztőjeként.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.