Főoldal Filmek Andy Serkis szerint elkerülhetetlen Pókember és Venom találkozása
Filmek

Andy Serkis szerint elkerülhetetlen Pókember és Venom találkozása

Egy Venom és Pókember crossover elkerülhetetlen.

639
Venom 2. - Vérontó

Gyakorlatilag azóta várnak erre a rajongók, hogy a Marvel Studios és a Sony Pictures bejelentette az új Pókember filmszériát, és 2018-ban bemutatták a Venom című filmet. A Sony Pictures saját univerzumot húzott fel a Pókember franchise karaktereivel, csakhogy éppen a címszereplőt nem láttuk eddig egyik alkotásban sem. A Marvel Studios egyik színésze már biztosan feltűnik a Morbius című adaptációban, de vajon Tom Holland által megformált Pókember mikor találkozik Venommal például?

Venomról először a The Amazing Spider-Man #299 számban olvashattak a rajongók, és gyorsan a barátságos és közkedvelt Pókember egyik legnépszerűbb ellenlábasa lett a Marvel képes regényében. A Sam Raimi rendezőtől bemutatott trilógia harmadik felvonásában a képernyőn is bemutatták a szimbiótát – bár ő nem szerette volna, a stúdió ráerőltette -, azonban a kritikusok és a rajongók tetszését nem nyerte el a film, különösen Venom ábrázolása okozott nagy gondot. A film után nemcsak Venomot, de Pókembert is évekre félretették, majd megpróbálkoztak egy reboottal, végül pedig a Marvel Studios kapta kézhez a megfilmesítés jogát.

2018-ban visszatért Venom Tom Hardy főszereplésével, ám egy független, másik univerzumban Pókembertől. A film nem aratott nagy sikert a kritikusok között, de ennek ellenére több mint 800M dollárt forgalmaztak világszerte, ami egy folytatásnak is megalapozott. Jövő hónapban jön ki a Venom 2. – Vérontó, de furcsa módon ebben sem látjuk Pókembert (vagy legjobb tudásunk szerint). Már voltak arra utaló jelek, hogy a két stúdió elmossa a határokat az univerzumaik előtt, de eddig hivatalosan még nem készült crossover. A jövőre érkező Morbius lehet az első, amiben a Pókember: Hazatérés főgonoszát játszó Michael Keaton visszatér Keselyű szerepében, s elmossák a határokat. De mikor látjuk Pókembert Venom ellen?

Az amerikai IGN-nek adott interjút Andy Serkis, miközben úgy fogalmazott, hogy a crossover elkerülhetetlen, meg fog történni, hogy Pókember és Venom farkasszemet nézzenek. Jó kérdés, hogy erre mikor kerülhet sor, de Serkis szerint nem kell siettetni a dolgot, el fog ennek is jönni az ideje.

Nézd, ez a kérdés mindenki száját elhagyja. Tudni akarják, hogy Venom találkozik-e Pókemberrel, de személy szerint ez soha nem fog megtörténni. Csak viccelek, persze, hogy meg fog történni…

Nézd, attól függ, hogy mikor érsz oda, és attól is, hogy mekkora az igény rá. Ha az emberek több történetet akarnak Venomról, és ha ezután Pókemberre ugrunk, akkor nagyon sok szupergonosz karakterről maradhatunk le. Szóval ha elsietjük, azzal talán bezárod az ajtót más dolgok előtt.

Andy Serkis

Venom 2. – Vérontó című filmet nem fogják eltolni többet, október 14-én bemutatják azt a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Marvel's Spider-Man 2
Játéktesztek

Marvel’s Spider-Man 2 teszt

Ezúttal két Pókemberrel szállhatunk harcba a gonosztevőkkel szemben.

Marvel's Spider-Man 2
PlayStation

A Marvel’s Spider-Man 2 fejlesztői nem ellenzik, hogy spin-off készüljön Venomról

Ha a rajongók úgy szeretnék, akár Venom is önálló játékmenetet kaphat a...