Főoldal Filmek America Chavez kettétöri a valóságot a Doctor Strange az őrület multiverzumában promóciós képén
Filmek

America Chavez kettétöri a valóságot a Doctor Strange az őrület multiverzumában promóciós képén

America Chavez kulcsfontosságú szerepet játszik a történetben.

461
Doctor Strange az őrület multiverzumában
Forrás: Marvel Studios

Több promóciós kép is kiszivárgott a Doctor Strange folytatásáról az elmúlt időben. A főszereplő és a visszatérő szereplők mellett már láttuk a Marvel Moziverzum egyik legújabb tagját is. A Doctor Strange az őrület multiverzumában legújabb promóciós képen Xochitl Gomez mint America Chavez látható, aki képessége okán fontos szerepet játszik a történetben majd.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában címre keresztelt folytatás nemcsak a Titkos tanok mestere, hanem az egész MCU számára jelentős változást ígér. Egészen hajmeresztő pletykákat olvashattunk már a filmről, és ha ezeknek csak a fele is igaz, Sam Raimi folytatása számtalan múltban megismert karakterre és más stúdió filmjére is hatással lehet.

Az első teaser előzetesből kiderült, hogy America Chavez kulcsfontosságú szerepet játszik a történet alakulása szempontjából, amennyiben hűek maradnak a Marvel kockás lapjaihoz, amiben a karakter képes volt átütni a valóságot. Úgy tűnik, hogy a Pókember: Nincs hazaút csak a kezdet volt, és a Marvel Studios a folytatásban még inkább elmerül a lehetőségek végtelen tárházában. A Multiverzum tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy a Legfőbb varázsló egy olyan utazásra induljon, ami egyaránt egyesíti az új és régi világokat, miközben a karakterek rengeteg variánsát láthatjuk.

A Doctor Strange folytatásához újabb promóciós képek láttak napvilágot, és ahogy a lenti képeken is látható, America Chavez arra készül, hogy lyukat üssön a Multiverzumon. A karakterről több képet is láttunk, az előzetesben is feltűnt, de ebben a pózban még nem. A film többi főszereplője is a jól felismerhető pózt vette fel a beállításon.

Ms. America Chavez viszonylag egy friss szereplője a Marvel univerzumának. A karaktert Joe Casey és Nick Dragotta alkotta meg 2011-ben. Ms. Americát két anya nevelte fel egy utópisztikus dimenzióban. Mikor észlelik a várost fenyegető fekete lyukat, America Chavez hősiességét felhasználva a valóságból átlép a multiverzumba. A karakter egyik képessége, hogy képes ugrálni az univerzumok között, emellett pedig teleportálni is tudja magát egyik helyről a másikra – akárcsak Doctor Strange -, valamint még repülni is tud.

Később visszatér az elsődleges idősíkon a Földre, és csatlakozik a Teen Brigade csoporthoz. A csapattal közösen veszik fel a harcot a rossz ellen, többek között a fiatal Lokival is összetűzésbe kerülnek. A két karakter közötti konfliktus végül arra kényszerítette Ms. Americát, hogy csatlakozzon a Fiatal Bosszúállókhoz, Kate Bishop, Marvel Boy Noh-Varr, Prodigy, Wiccan és Hulkling csapatához.

Egészen biztosan több dologra is fény derül az elkövetkező hetekben. Néhány nappal korábban láttunk egy kiszivárgott fényképet a Bosszúállók logójáról is, ami talán megerősítette, hogy a csapat alternatív formációja is feltűnik majd a filmben.

A film főszereplői Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor és Xochitl Gomez. A Marvel Studios leírás szerint a Doctor Strange az őrület multiverzumában “egy izgalmas utazás a Multiverzumon keresztül Doctor Strange-gel, megbízható barátjával, Wonggal és Wanda Maximoffal, azaz Skarlát Boszorkánnyal”.

Számos csúsztatás után a Doctor Strange az őrület multiverzumában végül május 6-án kerül a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események