x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A What If…? több sztoriját is elutasították, mert az gyakorlatilag lefedte A galaxis őrzői vol. 3. történetét

Erre mondják azt, hogy mi lett volna...

A What If…? több sztoriját is elutasították, mert az gyakorlatilag lefedte A galaxis őrzői vol. 3. történetét
  • PublishedAugust 3, 2021

A sorozaton dolgozó vezető író felvázolta a What If…? egyik történetszálát, amit azért utasítottak vissza, mert nagy volt a hasonlóság azzal, amit James Gunn már papírra vitt A galaxis őrzői vol. 3. forgatókönyvében. A két sztori fele arányban fedte egymást, ezért át kellett írni az animációs sorozat történetét, de nem ez volt az egyetlen alkalom, több másik projekttel is ütközött az animációs sorozat története.

Az amerikai IGN interjúvolta meg a What If…? című animációs sorozat vezető íróját. A.C. Bradley vezető író és Bryan Andrews rendező hosszasan beszélt a sorozatról, hogy a What If…? hol helyezkedik el a Marvel Moziverzumban, egyáltalán a kánon része-e. Majd Bradley elárulta, hogy három napot töltött a Szemlélők néven ismert karaktereket bemutató történet összerakásával, amikor Brad Winderbaum vezető producer elvetette a vázlatot. Mint kiderült, azért utasították el a vázlatot, mert a Marvel más készülő alkotásban már felhasználta azokat az elemeket, egészen konkrétan A galaxis őrzői vol. 3. forgatókönyvében James Gunn.

Szóval távol tartom magam James Gunn úrtól, az ő zsenialitásától és munkájától. És tényleg hazamentem azután a nap után, kinyitottam egy sört, s úgy voltam vele, ’nos, ez egy csodálatos film lesz, de most vissza kell mennem a tervezőasztalhoz’.

A.C. Bradley

Részletekben nem ment bele, hogy a Szemlélők milyen szerepet kapnak a sorozatban, de Bradley megerősítette, hogy a What If…? is a kánon része, vagyis annak a multiverzumnak a része, amit a Loki fináléjában bemutattak.

What If...?

Nem először ütközött hasonló akadályba Bradley. A Slash Film rámutatott egy korábbi interjúra, amit a The Direct készített a vezető íróval. Bradley történeteit később a Bosszúállók: Végjáték, vagy a Thor: Szerelem és mennydörgés is feldolgozta. Az egyik Jane Foster szerepe lett volna, amit nagyon szeretett volna feldolgozni a sorozatban, kiemelve a nők szerepét, hogy egy nő is képes felemelni Thor pörölyét, ám a stúdió elvetette azt is. Kezdetben nem teljesen értette az okot, hogy az ötlet miért nem tetszik a stúdiónak, és csak addig erőltette, míg a Marvel Studios kinyögte, hogy ezt majd élőszereplős formában fogják elmesélni. Majd az öreg Steve és Hulk professzor szerepével állt elő, de ezeket is elutasították, mivel a karakterek mindkét változatát később a Bosszúállók: Végjátékban dolgozták fel, amit akkor még Bradley nem tudott.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.