Close


Közelgő események

Sorozatok

A What If…? animációs sorozat hivatalosan is a Marvel Moziverzum kánon része

A multiverzum megérkezett, ettől kezdve bármi lehetséges.

A What If…? animációs sorozat hivatalosan is a Marvel Moziverzum kánon része
  • PublishedAugust 3, 2021

A Marvel Studios közelgő sorozata a What If…? című animációs sorozat lesz, amit jövő héten szerdán fognak bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón. Sok kérdés felmerült a sorozattal kapcsolatban, köztük például az, hogy önálló sorozatként, vagy a Marvel Moziverzum részeként kell tekinteni rá. De egy héttel a premier előtt megerősítették, hogy ez is a kánon része lesz. A multiverzum innentől valóság.

Az amerikai IGN lapnak adott interjút a What If…? vezető írója, A.C. Bradley, aki világossá tette, hogy a stílus és az antológia ellenére az animációs sorozat minden részére a kánonként kell tekinteni.

A What If…? eseményei kanonikusak. A Marvel Moziverzum multiverzumának a része. A multiverzum itt van. Valóság, és abszolút fantasztikus.

Kate Herron, a Loki című sorozat rendezője korábban megerősítette, hogy sorozata bemutatta a multiverzumot. A multiverzum szerepe nem volt kérdés, gyakorlatilag a Doctor Strange az őrület multiverzumában bejelentése óta hallani róla, de a Pókember: Nincs hazaút szintén szorosan kötődik majd a multiverzumhoz, de talán arra kevesen fogadtak volna, hogy a What If…? is a Marvel Moziverzum részét teszi, azon belül is a multiverzum része lesz.

What if...?

Az eredeti What If…? képregényekben Uatu, a Szemlélő bemutatta az alternatív valóságot, ami a Marvel képregények fő idővonaláról ágazott le. Valószínűleg valami hasonlóra lehet számítani majd az animációs sorozatban is, amiben Jeffrey Wright személyében Uatu is bemutatkozik. Ugyanakkor ez felvet egy fontos kérdést, hogy az animációs sorozat karakterei szerepet kaphatnak a készülő élőszereplős MCU projektekben vagy nem? A Marvel érthető okok miatt hallgat a jövőbeli tervekről, ám az alternatív univerzumban máris akad néhány kedvenc, akit szívesen megnéznénk élőszereplős alakban is, például Captain Britain szerepében Peggy Cartert, vagy Gamorát, aki apja, Thanos páncélját ölti magára.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.