Batman

A Warner Bros. stúdió egy merész döntésre szánta el magát, mielőtt Michael Keaton aláírt volna

Megtudtuk, hogy a Warner Bros. először egy másik színésznek adta volna az 1989-es Tim Burton-féle Batman-film főszerepét, azonban végül Michael Keaton lett a befutó.

Megtudtuk, hogy a Warner Bros. először egy másik színésznek adta volna az 1989-es Tim Burton-féle Batman-film főszerepét, azonban végül Michael Keaton lett a befutó.

Ma nehéz lenne elképzelnünk Steven Seagalt Batmanként, azonban 1989-ben csak egy kevés választotta el a színészt, hogy aláírjon a Tim Burton-féle Batman főszerepére, amit végül Michael Keaton kapott meg, pedig a Warner Bros. komolyan számolt Seagallal.

A film 30. évfordulója alkalmából Sam Hamm a film forgatókönyvírója osztott meg érdekességet a SyFy Wire lapnak, köztük a stúdió korai terveiről. Kezdetben a stúdió nagyobb hangsúlyt szentelt volna magára Batmanra, mintsem Bruce Wayne polgári énjére, illetve olyan valakit szerettek volna felkérni a szerepre, aki szó szerint fizikailag is megfelelt volna a szerepre.

Sokan voltak a Warner Brothersnél, akik egy akciósztárt akartak a szerepre. Batmanre kerestek színészt, nem Bruce Wayne szerepére. Pedig Bruce Wayne-t kellett játszani, mert Batmant az esetek többségében egy kaszkadőr játszotta, vagy valaki olyan, aki jelmezben futkorászott a felvételek közben. Nincs szükség harcművészeti tapasztalatokra, mondjuk Steven Seagalhoz vagy valaki máshoz hasonló színészre, hiszen minden ilyet dolgot tettethetsz. Seagel volt az egyik, akit javasoltak nekünk.

A stúdió választása végül a sokkal karizmatikusabb Michael Keatonre esett, aki Batmanként és Bruce Wayneként is helytállt Tim Burton alkotásában, ugyanakkor sok rajongó máig hiányolja az élőszereplős feldolgozásokban Batman harcképességeit. Ez lehet az egyik olyan tény, amit Matt Reeves figyelembe vehet Robert Pattinson alakításában.

A Batman franchise következő installációját 2021. június 25-én mutatja be a Warner Bros. stúdió.

Total
7
Shares
Previous Article
James Bond

Hangulatos kulisszák mögötti előzetest kapott a Bond 25

Next Article

Végre itt a One Punch Man előzetes

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!