Főoldal Filmek A Warner Bros. Japan elítéli az amerikai partner “meggondolatlan” Barbenheimer reakcióit
Filmek

A Warner Bros. Japan elítéli az amerikai partner “meggondolatlan” Barbenheimer reakcióit

A Warner Bros. japán kirendeltsége elítéli az amerikai stúdió reakcióit a rajongói mozgalomra.

18
Barbie

A Warner Bros. Japan tegnap nyilvános közleményt adott ki, amelyben elítéli a Barbie hivatalos amerikai X/Twitter fiókját, amiért “meggondolatlan reakciók sorozatát” indította el azzal, hogy reagált a Barbenheimer rajongók posztjaira. Aki esetleg nem tudná, a Barbie és az Oppenheimer egyszerre jött ki a mozikban, és innen jön a Barbenheimer név.

A nyilatkozatot a Barbie-film japán fiókján tették közzé, ahol azóta több, mint 16 millió megtekintést ért el. A Deadline készített egy fordítást, miszerint a dokumentumban a következő áll: “Rendkívül sajnálatosnak tartjuk, hogy a Barbie-film amerikai főhadiszállásának hivatalos fiókja reagált a Barbenheimer-rajongók közösségi médiában megjelent bejegyzéseire. … Nagyon komolyan vesszük ezt a helyzetet. Arra kérjük az amerikai központot, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket. Elnézést kérünk azoktól, akiket megsértett ez a meggondolatlan reakciósorozat. Warner Bros Japán.”

Különösen egy bejegyzés váltott ki vegyes érzelmeket a rajongók körében. A @DiscussingFilm nevű fiók egy Steve Reeves által készített rajongói Barbenheimer-plakátot osztott meg, amelyen Margot Robbie Barbie-ja mosolyog az Oppenheimer sztárja, Cillian Murphy vállán – mindezt úgy, hogy mögöttük egy nukleáris robbanás rajzolódik ki. Az amerikai Barbie-film Twitter-fiókja ezt kommentálta: “Emlékezetes nyár lesz”, amit egy csókos emoji és két szív követett.

https://twitter.com/barbiethemovie/status/1682208852874526723?s=61&t=yKyJxse5CP4Z137SLJvVng

Az egyik felháborodott felhasználó ugyanezzel a megjegyzéssel vágott vissza a stúdió bejegyzésére, csakhogy a felhasználó az 1945. augusztus 6-9. között Hirosima és Nagaszaki atombombázásának pusztító következményeit dokumentáló képeket tett közzé, majd zárásként az amerikai stúdió két emojiját szúrta be a tweet végére.

Az elmúlt napokban nagyot ment a #NoBarbenheimer mozgalom a közösségi felületen, különösen Elon Musk kezében lévő X-en. Kezdetben sokan még nevettek a képeken, de ahogy egyre több kép jelenik meg a rózsaszín játékbabáról és Christopher Nolan történelmi drámafilmjéről, a felhasználók továbbra is szidják a Barbie marketingcsapatát, amiért szerintük elnézik az érzéketlen vicceket egy történelmi tragédiáról.

A Barbie-filmet továbbra is augusztus 11-én mutatják be Japánban – három héttel később, mint az Egyesült Államokban. Az Oppenheimer még nem került a japán mozikba, annak ellenére, hogy világszerte július 21-én debütált. A filmet forgalmazó Universal még mindig nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a korhű darabot az országban is bemutatnák.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.