x
Close


Közelgő események

Filmek

A Warner Bros. bennfentesei állítólag úgy vélik, hogy “soha nem kellett volna megjelennie” a Zack Snyder: Az Igazság Ligája rendezői változatnak

Már megbánták, hogy támogatták Zack Snyder: Az Igazság Ligája rendezői változatát.

A Warner Bros. bennfentesei állítólag úgy vélik, hogy “soha nem kellett volna megjelennie” a Zack Snyder: Az Igazság Ligája rendezői változatnak
  • Publishedaugusztus 30, 2022

A Warner Bros. egyértelműen abban a hitben volt, hogy a Zack Snyder: Az Igazság Ligája megjelentetésével majd lecsillapítja a rajongókat, akik éveken keresztül azért kampányoltak, hogy Joss Whedon mozis változata után kiadják a rendezői vágást. Erre tavaly tavasszal sorkerült, de miután megvolt a premier, ellenkező hatást értek el a filmmel. A legfrissebb hírek szerint a stúdió már megbánta a dolgot.

Az évekig tartó kampányolás után a #ReleaseTheSnyderCut mozgalom végül kifizetődött, amikor a Warner Bros. tavaly bemutatta Az Igazság Ligája című film 4 órás rendezői vágását az HBO Maxon, de a lépés nem éppen a kívánt hatást váltotta ki a tömegből. Bár a filmkészítő elkötelezett rajongótábora örömmel fogadta a “Snyder Cut” néven ismertté vált vágást, a követőit nem sikerült megnyugtatni, csitítani. Őszintén szólva, ha valamit elértek a filmmel, akkor az az volt, hogy még jobban ragaszkodtak a SnyderVerse visszaállításához, s Zack Snyder folytassa a történetet, amit elkezdett.

Mostanra kiderült, hogy a stúdió vezetői hibának tartják Az Igazság Ligája felújított, rendezői változatának bemutatását. A Variety cikkében a Warner Bros. Discover elnök-vezérigazgatója, David Zaslav tervéről olvashatunk, miszerint a DC filmes és televíziós részlegének vezetésére egy “Kevin Feige-típusú” vezetőt keresett, és megemlíti, hogy bennfentesek “azon siránkoznak, hogy a “Zack Snyder-féle Igazság Ligájának” nem lett volna szabad megjelennie. Ahelyett, hogy lecsendesítette volna a rendezői változatért folytatott szüntelen online kampányt, a négyórás HBO Max-film csak még jobban feltüzelte a rajongókat, akik azóta is kampányolnak a folytatásért.

Kétségtelenül van ebben némi igazság, a Warner Bros. Discovery nem lopta be magát a rajongók szívébe a legutóbbi döntéseivel. A Batgirl teljes eltörlésével a stúdió talán megspórolt néhány dollárt, miközben döntésükkel magukra haragították a filmen dolgozó kollégákat, színészeket, zeneszerzőket és rendezőket. Talán még ennél is károsabb volt, ahogy Ezra Miller ügyét kezelték az elmúlt hónapokban.

Ha szerencsénk van, Dan Lin nemrégiben történt kinevezésével a DC Moziverzum főnökévé újult erővel térnek vissza a DC Comics karaktere, köztük talán sikerül meggyőzni Henry Cavillt is, hogy van még keresni valója Supermanként a filmvásznon.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.