Főoldal BREAKING A Wachowski testvérek nélkül készül a Mátrix 5.
BREAKINGFilmek

A Wachowski testvérek nélkül készül a Mátrix 5.

Bejelentették a Mátrix 5. részét, amely teljesen új löketet adhat a franchise-nak.

620
Mátrix Feltámadások
Forrás: Warner Bros.

A Mátrix Feltámadások csúfos fiaskója után ki gondolta volna, hogy a stúdió még bízik benne, de ma váratlanul a Warner Bros. bejelentette, hogy készül az ötödik Mátrix-film. A film írója és rendezője Drew Goddard lesz, aki olyan filmeket rendezett a múltban, mint a Ház az erdő mélyén vagy a Húzós éjszaka az El Royale-ban.

Ez lesz a franchise első olyan filmje, amelynek rendezői székében nem Lana vagy Lilly Wachowski ül, bár Lana Wachowski ott lesz producerként. A stúdió mai kommünikéjében nem árulta el, hogy a kulcsszereplők, például Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss visszatérnek-e, és a cselekményről sem kaptunk részleteket.

“Drew egy új ötlettel érkezett a Warner Bros-hoz, amelyről mindannyian úgy véljük, hogy hihetetlen módon folytathatja a Mátrix világát, egyszerre tisztelegve az előtt, amit Lana és Lilly több mint 25 évvel ezelőtt elkezdett, és egy egyedi nézőpontot kínálva, amely a sorozat és a karakterek iránti saját szeretetén alapul” – mondta a Warner Bros. Motion Pictures produkciós elnöke, Jesse Ehrman a közleményben. “A Warner Bros. Discovery egész csapata izgatottan várja, hogy Drew elkészítheti ezt az új Mátrix-filmet, és hozzáadhatja az ő vízióját ahhoz a filmes kánonhoz, amelyet a Wachowskiak negyed évszázadon át építettek itt a stúdióban”.

“Nem túlzás azt állítani, hogy a Mátrix-filmek megváltoztatták a mozit és az életemet is” – tette hozzá Goddard. “Lana és Lilly kiváló művészete nap mint nap inspirál, és több mint hálás vagyok a lehetőségért, hogy az ő világukban mesélhetek történeteket.”

Goddard a ’90-es években kezdte írói karrierjét a Buffy, a vámpírok réme című sorozattal, majd számos tévésorozatban, többek között az Angel, az Alias, a Lost, a Daredevil és a The Good Place című sorozatokon is dolgozott. A filmvilágban Oscar-díjra jelölték Ridley Scott Mentőexpedíció című filmjének forgatókönyvéért, dolgozott a 2008-as Cloverfield és a Z világháború forgatókönyvén, valamint forgatókönyvíró/rendező volt a Ház az erdő mélyén és a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmeken.

Wachowskiék írták és rendezték az első Mátrix-filmet 1999-ben. Egy disztópikus jövőt bemutatva, amelyben az emberiség tudtán kívül egy szimulált valóság csapdájában él, és Reeves hackerét, Neót követi, aki felfedezi ezt az igazságot. A film hatalmas sikert aratott, és 2003-ban két folytatást is kapott. A franchise összességében több mint 1,8 milliárd dollárt hozott a világ mozipénztáraiban.

A Warner Bros. folyamatosa érdeklődése ellenére Wachowskiék sokáig haboztak, hogy kijöjjenek egy újabb filmmel. Majdnem két évtized telt el a negyedik film, a 2021-es Mátrix Feltámadások megjelenéséig. Ez volt a franchise első olyan filmje, amit egyedül rendezett Lana Wachowski.

Ez a film vegyes kritikákat kapott, és csalódást okozott a kasszáknál. 159,2 millió dolláros bevételt produkálva világszerte a 190 millió dolláros gyártási költségvetésből. Fontos megjegyezni, hogy a filmet akkor mutatták be, amikor sok országban nem nyitottak még ki a mozik a pandémia alatt, illetve a filmet egyszerre tettek közzé a mozikban és online.

Mátrix Feltámadások
Forrás: Warner Bros.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

21 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Kritikák/tesztek

KRITIKA: Húzós éjszaka az El-Royale-ban

Bejelentkeztünk mi is az El-Royale-ba, a kérdés már csak az, hogy milyen...

Kábel
Filmek

[MEGERŐSÍTVE] Októbertől forog az X-Force

Megerősítették nekünk a hírt, amit már sejteni lehetett korábban, vagyis hogy ősztől...

Kábel
Filmek

Josh Brolin már azon dolgozik, hogy mikortól forogjon az X-Force

Még be sem mutatták a Deadpool 2.-ben Kábelt, de az őt megformáló...