Főoldal Filmek A Venom rendezői székében majdnem a DCEU egyik legjobb rendezője ült
Filmek

A Venom rendezői székében majdnem a DCEU egyik legjobb rendezője ült

Akár még jobb is lehetett volna a Venom.

345
Venom
Forrás: Sony Pictures

A Sony Pictures 2018-ban a Venommal útjára indította a Pókember spin-off univerzumát. A film bemutatta Tom Hardyt Eddie Brock szerepében, azóta pedig több hasonló filmet is bejelentettek ebben az univerzumban, köztük például a Jerad Leto főszereplésével forgatott Morbiust, de készülőben vannak Aaron Taylor-Johnson által játszott Kraven, a vadász és Dakota Johnson főszereplésével forgatott Madame Web adaptációja is.

A DC Moziverzum egyik rendezője nemrég elárulta, hogy egy időben tárgyaltak a Sony Pictures-szel a Tom Hardy-féle Venom rendezéséről, de megrekedtek a tárgyalások, s végül a Shazam! lett a befutó. A filmet végül Ruben Fleischer rendezte, a 2021-es folytatást Venom 2. – Vérontó című filmet pedig Andy Serkis dirigálta. A Sony azonban majdnem egy másik szuperhősfilm-rendezőt bízott meg a projekt irányításával.

David F. Sandberg, a Shazam! rendezője nemrég elmesélte, hogy nagyjából akkoriban tárgyalt a Venom rendezéséről, amikor a Shazam! munkálataihoz hozzákezdett, végül a DC-filmet választotta a Sony Marvel spin-offja helyett. A rendező az Instagram-sztorijában közzétett bejegyzésében megerősítette, hogy majdnem elvállalta a Venomot, miután elolvasta a forgatókönyvet, és találkozott a Sonyval, hogy megbeszéljék a projektet. Végül a Venom és a Shazam! között kellett választani, és a rendező a DC-hőst választotta.

Elolvastam a Venom forgatókönyvét, és volt egy megbeszélésem is a Venomról, de már a Shazam tervezésével haladtam, és úgy éreztem, hogy inkább azt csinálnám, minthogy a Venomot folytassam… Úgy gondoltam azonban, hogy a Venom elég jó lett.

David F. Sandberg

Rendkívül rokonszerves a rendező kijelentése, egy rossz szót nem mondott a Venomról, pedig lett volna mit felhoznia kritikaként. Utólag okos az ember, de jól döntött, amikor a DC Comics projektjét választotta a Marvel helyett. Bár mindkét film nagy népszerűségnek örvendett a rajongói körében, a Shazam! sokkal jobb kritikákat kapott, mint a Venom.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események