x
Close


Közelgő események

Filmek

A Venom 2. – Vérontó sztárja, Tom Hardy a főszerepe mellett megkapja az első írói kreditet

Ez lesz a színész első írói ténykedése karrierje során.

A Venom 2. – Vérontó sztárja, Tom Hardy a főszerepe mellett megkapja az első írói kreditet
  • PublishedJuly 6, 2021

Hosszas huzavona után néhány hónap múlva jegyet válthatunk a nagysikerű Venom című film második részére. A folytatásban Andy Serkis vette át Ruben Fleischer helyét a rendezői székben, miután Fleischer inkább a Zombieland második részét forgatta le, s több rendező is lepasszolta a Venom 2. projektet. Végül az inkább motion capture munkákról ismerős Andy Serkis mondott igent a filmre.

Bár a visszatérő Kelly Marcel írja a Venom 2. – Vérontó forgatókönyvét, ám Tom Hardy is fontos szerepet játszott a sztori megalkotásában. Amellett, hogy Hardy újra Eddie Brock szerepét játssza, most először egy másik kreditet is kap a stáblistán a főszerepe mellett, és könnyen lehet, hogy nem ez lesz az első alkalom, hogy a színészt ilyen munkában látjuk.

Ez újdonság volt számára, hogy kreditet kap. De nem újdonság számára, hogy ennyire részt vesz benne. Abszolút teljesen elkötelezett mindenben, amit csinál. Venom és ő egy párt alkotnak. Imádja ezt a karaktert. Nagyon kiveszi részét abban, hogy szerinte minek kellene történnie.

Kelly Marcel

Valójában Hardy nem ragadt tollat, hogy elkészítse a film forgatókönyvét, ám Marcel elárulta az Empire magazinnak, hogy együtt dolgozták ki a történet gerincét, s rengeteg ötlettel álltak elő, mielőtt elkezdték volna megírni a forgatókönyvet.

Hónapokat töltöttük azzal, hogy FaceTime-on keresztül közösen ötleteltünk, megnéztük, hogy mi működik és mi nem. Aztán fogtam mindent, amiről beszéltünk, s meghúztam magam valahol három hónapra, hogy kidolgozzam a forgatókönyvet.

Kelly Marcel

Amire a filmcím is utal, a folytatásban Venom a képregényekből ismerős főellenséggel, Vérontóval csap össze. Az első film nagyon megosztó volt, a kritikusok inkább lehúzták, miközben a Sony Pictures egyik legsikeresebb alkotása lett a képregények feldolgozásában.

Tom Hardy második alkalommal bújik Eddie Brock bőrébe, ám ezúttal egy legendás ellenfelet kap Vérontó személyében, akit Woody Harrelson kelt életre. Harrelson karakterével már az első film stáblista végi jelenetében is találkoztunk, ami tényleg csak egy felvezető volt, de ahogy a Venom 2. címe is mutatja, a folytatásban kő kemény szimbiota-harc várható. Kettőjük mellett visszatér még Michelle Williams (Anne Weying), új belépőként pedig Naomi Harris, aki Sikoly szerepét kapta, valamint Stephen Graham is látható lesz, ám eddig titokban tartották szerepét a történetben.

Venom 2. – Vérontó című filmre szeptember 24-én válthatunk jegyet.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.