A Végtelen háború több Oscar-szoborra is bejelentkezett

A Disney már korábban elárulta, hogy a Végtelen háború indul a legjobb vizuális effektekben járó Oscar-szoborért, most azonban további tíz kategóriában készül nevezni.

A Disney már korábban elárulta, hogy a Végtelen háború indul a legjobb vizuális effektekben járó Oscar-szoborért, most azonban további tíz kategóriában készül nevezni.

Miközben a Disney legjobb reménye továbbra is Ryan Coogler rendező Fekete Párduc alkotása, hogy az Akadémia 2019-es Oscar-gáláján bezsebeljen legalább egy aranyszobrot, azonban úgy fest, hogy a mikiegeres cég mindent megtesz azért, hogy Joe és Anthony Russo filmje, a Bosszúállók: Végtelen háborút is több kategóriában nevezzék.

A Disney már korábban elárulta, hogy a legjobb vizuális effektek kategóriában szeretné indítani a Marvel Moziverzum ékkövének kikiáltott Végtelen háborút, minap azonban arra is fény derült, hogy további másik tíz kategóriában indítja a Bosszúállók harmadik részét. Ezeket a hivatalos a nevezéseket már közzé is tették a Disney weboldalán:

  • Legjobb rendező
  • Legjobb adaptált forgatókönyv
  • Legjobb vágás
  • Legjobb operatőr
  • Legjobb kosztüm
  • Legjobb smink és haj
  • Legjobb hangkeverés
  • Legjobb hangvágás
  • Legjobb eredeti filmzene

A kategóriákkal szemezgetve akadnak egészen erősek, melyekben komoly esélye lehet a Végtelen háborúnak, mint például a legjobb vizuális effektek– a film több mint ötven százalékát számítógépes effektek segítségével készítették el -, a legjobb rendező és a legjobb adaptált forgatókönyv, de még ezek mellett is a Fekete Párducnak jóval nagyobb esélye van, hogy Oscar-díjat zsebel be jövőre.

Sokan már a Fekete Párduc bemutatója után Oscar esélyesként beszéltek Ryan Coogler direktor filmjéről, miközben akkor a Marvel Studios még csak nem is utalt a nevezésre, majd az óriási siker után biztossá vált, hogy a Disney nevezni fogja a filmet több kategóriában is. Az eredeti elgondolás az volt, hogy az Akadémia a blockbustereknek létrehoz egy legjobb közönségfilm kategóriát, s ebben kívánt volna indulni a film is, de az utolsó pillanatban ezt visszavonták, miután azzal vádolták az Akadémiát, hogy így szerettek volna biztos szobrot adni a Fekete Párducnak, ennek ellenére most pedig úgy állunk, hogy a film a legjobb filmért járó díjért is hajt. Idén a Logan – Farkas már kapott jelölést, így közel sem meglepő, ha a Fekete Párduc és a Bosszúállók: Végtelen háború is ott szeretne lenni jövő február 24-én az Oscar-gálán.

Total
11
Shares
Previous Article

Kiderült, hogy hány perces lesz az Aquaman

Next Article

A világ most ezekről a Bosszúállók 4. koncepciós rajzokról vitázik

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!