Főoldal Filmek A vártnál később indul a kombinált HBO Max és Discovery Plus streaming szolgáltatás
Filmek

A vártnál később indul a kombinált HBO Max és Discovery Plus streaming szolgáltatás

A magyaroknak legalább két évet kell még várni az új egyesített felületre.

382
HBO Max

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója néhány hónappal korábban már beszámolt arról, hogy nyugdíjazni fogják az HBO Max streamingszolgáltatót, helyére egy új egyesült platform lép majd, aminek erőforrását és szolgáltatását a Discovery cégcsoport adja. David Zaslav azzal indokolta a döntést, hogy az HBO Max nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, sok volt a probléma a felülettel és minőségben sem tudta hozni azt, amit elvártak tőle.

Ezért úgy döntött a Warner Bros. Discovery, hogy új szolgáltatást indítanak 2023 tavaszán az Egyesült Államokban, egybegyúrják az HBO Max és a Discovery+ szolgáltatásokat egy nagy streaming szolgáltatóvá. Pontos részleteket nem árultak el az indulásról, de eredetileg 2023 nyarára volt kitűzve az időpont. A felhasználóknak nem kell aggódniuk, mivel a meglévő előfizetéseket átviszik majd az új felületre, ergo csak egy “névváltás” történik. Most azonban a Warner Bros. Discovery harmadik negyedéves eredménybeszámolóján elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy a közös vállalat eltolta az egyesített streaming szolgáltatásának időpontját.

A vállalat beszámolójából megtudtuk, hogy a harmadik negyedévben 9,8 milliárd dolláros bevételt ért el, előfizetőinek száma pedig 94,9 millióra emelkedett világszerte. A cég közleményéből kiderült továbbá, hogy az HBO Max és a Discovery+ egyesített szolgáltatásának indítását 2023 tavaszára tolták ki az Egyesült Államokban. Eredetileg a Warner Bros. és a Discovery úgy tervezte, hogy az egyesített streaming platformot jövő év nyarán indítja el – világszerte.

David Zasalv, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója beszéde során megemlítette, hogy a kulisszák mögött álló csapatok aktívan dolgoztak az új, egyesített alkalmazás csiszolásán a tavaszi indulásig. Az egyik terület, amire különös figyelmet szentelnek az, hogy az HBO Max és a Discovery+ applikáció nemzetközileg használható legyen. A vállalat emellett kísérletezik és teszteli, hogy mik lehetnek az app lehetséges új funkciói a későbbiekben.

Mivel az amerikai felhasználók számára az egyesített streamingplatform időzítése eltolódott, érdekes lesz látni, hogy a nemzetközi felhasználók számára is kitolódik-e az idő. Latin-Amerika eredetileg 2023 őszén, Európa pedig 2024 elején kapta volna meg az egyesített platformot.

HBO Max
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...