Főoldal Filmek A Universal és az HBO helye sem biztos a 2023-as San Diego-i Comic-Conon
Filmek

A Universal és az HBO helye sem biztos a 2023-as San Diego-i Comic-Conon

A Marvel Studios mellett a másik két főszponzor is kihagyhatja a San Diego-i Comic-Cont.

554
San Diego-i Comic-Con

Nem a Marvel Studios az egyetlen stúdió, ami kiüli a 2023-as San Diego Comic-Cont. Kevin Feige vezetésével a stúdió 2019 után először a tavalyi évben visszatért a kongresszusra, a The Wrap értesülései szerint a Disney tulajdonában lévő filmstúdió nem tart előadást a híres Hall H előadóteremben, és mindezt úgy, hogy a Disney tulajdonában lévő Marvel Studios és az ABC az idei Comic-Con szponzorai, csakúgy, mint az NBCUniversal NBC hálózata, valamint a WBD DC és Warner Bros. Pictures.

A legnagyobb képregénytalálkozóra a San Diego Convention Centerben július 20. és július 23. között kerül sor. Bár a Marvel Studios nem lép színpadra, a Marvel, mint kiadó, jelen lesz. A portál hozzáteszi, hogy a Universal Pictures és a HBO is mérlegeli a döntést, hogy kihagyja az idei találkozót, mivel az írói sztrájk mellett kilátásban van egy újabb hollywoodi munkabeszüntetés. A SAG-AFTRA szakszervezet sztrájkra készül, a színészek és a produkciókon dolgozó személyek béremelése végett.

Korábban a Universal nem szorgalmazta a találkozót, és a 2019-es pandémia alatt megrendezett geektalálkozón volt az első nagy pillanata a stúdiónak. Az NBCUniversal 2022-ben nagyobb támogatóvá vált. Ennél sokkal aktívabb és nagyobb résztvevője volt az HBO az eseménynek, hiszen a Warner Bros. Discovery tulajdonában lévő csatorna több alkalommal is itt mutatta be a készülő tévésorozatainak első nagy előzetesét.

Nem tudni, hogy a Universal és az HBO mit hozhat a 2023-as Comic-Conra, de a Universal filmes palettáján szerepel a Drakula-film, a The Last Voyage of the Demeter, a Blumhouse két filmje, a The Exorcist: Believer és Five Nights at Freddy’s, illetve a DreamWorks Kung Fu Panda 4. és a Gru 4. része. Az HBO két sikersorozatával, a Sárkányok háza és a The Last of Us 2. évadával térhetett volna vissza. A nagysikerű The Last of Us 2025-ben térhet vissza a képernyőre, a Trónok harca egy másik előzménysorozatának, a A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight munkálatai teljesen állnak az írói sztrájk miatt.

A Sárkányok háza 2. évadát nem érinti a WGA írósztrájk, és a forgatás csak akkor állna le, ha a színészek szakszervezete (a SAG-AFTRA) nem jutna megállapodásra a Mozgókép- és Televíziós Producerek Szövetségével, mielőtt június 30-án lejár a szerződésük.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Halálos iramban 10.
Filmek

Nagyot csúszik a Halálos iramban 11.

Louis Leterrier rendező megerősítette, hogy a Halálos iramban 11. megjelenése jelentősen késni...

David Zaslav
Filmek

A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt

A Warner Bros. Discovery bevételi csökkentek, miközben David Zaslav fizetése több mint...