Főoldal Filmek A Marvel Studios kihagyja a 2023-as San Diego-i Comic-Cont
Filmek

A Marvel Studios kihagyja a 2023-as San Diego-i Comic-Cont

Váratlanul érte a rajongókat a hír, de a döntés hátterében a hollywoodi sztrájk áll.

431
Marvel Studios
Forrás: SDCC

Miután 2022-ben a Marvel Studios előadásaitól volt hangos a San Diego-i Comic-Con, a legfrissebb hírek szerint a stúdió nem tart prezenztációt a híres Hall H nagyteremben. A The Wrap számolt be elsőként a felfedezésről, hogy a filmstúdió kiüli a Hall H prezentációját, bár ez nem jelenti teljesen azt, hogy magára maradnak a rajongók, ugyanis a Marvel jelen lesz a kongresszuson.

A stúdió, amely mindig is betekintést engedett a kongresszus látogatóinak a közelgő filmekbe és sorozatokba, jelenleg több produkciót is szüneteltet a folyamatban lévő írósztrájk miatt. A jelenleg szünetelő produkciók közé tartozik a Penge, a Mennydörgők, illetve a Disney+ sorozata, a Daredevil: Born Again és a Wonder Man.

Az írósztrájk, valamint a SAG-AFTRA esetleges sztrájkja megnehezíti a stúdiók számára, hogy termék és előadók nélkül jelenjenek meg az éves kongresszuson, hogy népszerűsítsék projektjeiket. Amennyiben a SAG-AFTRA nem tud megegyezni egy új munkaszerződésről, és sztrájkot rendel el, a színészek a munkabeszüntetés részeként nem vehetnek részt filmjeik és tévéműsoraik promócióiban, vagyis nem jelenhetnek meg rajongói találkozókon sem.

A SAG-AFTRA bármikor elrendelheti a sztrájkot, miután a hollywoodi stúdiókkal kötött jelenlegi szerződésük június 30-án lejár, ha nem sikerül megegyezni. A San Diego-i Comic-Con a július 21-ei hétvégén kerül megrendezésre.

Nem a Marvel Studios az egyetlen, amelyik kihagyja a világ legnagyobb képregénytalálkozóját. Csakugyan a The Wrap számolt be egy másik hírről, miszerint a Marvel Studios mellett a Universal Pictures és az HBO sem lesz jelen az egy hónap múlva esedékes kongresszuson. A döntés hátterében szintén a sztrájk állhat.

A Marvel Studios egy év kihagyást követően tavaly nagy ünneplés közepette tért vissza a Comic-Conra. 2022-ben a stúdió nem egy, hanem három fázist jelentett be az MCU-ból. Kevin Feige a szokásos rocksztár showman szerepében feszített tempót diktált, miközben a különböző projektek alkotói és szereplői egytől egyig olyan bejelentésekkel rukkoltak elő, amelyek fontos szerepet kapnak a The Multiversa Saga életében.

Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.