Főoldal Filmek A Tyler Rake – A kimenekítés 2. része egy 14 perces, vágás nélküli akciójelenetet is tartalmazni fog
Filmek

A Tyler Rake – A kimenekítés 2. része egy 14 perces, vágás nélküli akciójelenetet is tartalmazni fog

Még az első résznél is hosszabb akciójelenetet forgattak a Tyler Rake - A kimenekítés 2. részhez.

69
Tyler Rake: A kimenekítés 2

A Bosszúállók: Végjáték után a Russo testvérek neve szent lett, amire ráteszik a kezüket, mindenki látni akarja. Ezért találkozhatunk Anthony és Joe Russo nevével olyan sokat, amikor pedig a nyilvánosság elé lépnek, mindenki a következő projektjükről faggatja a rendezőket. A Prime Video sorozatának, a Citadel című sorozatnak a londoni világpremierjén sem volt ez másképp.

Az eseményen Joe és Anthony Russo a Collider főszerkesztőjével beszélgetett, amely során Steve Weintraubal többek között a Chris Hemsworth főszereplésével készülő, várva várt akciófilmről is kérdezte őket. A Tyler Rake – A kimenekítés 2. néhány hete kapott előzetest, és az első képsorok alapján a folytatás még az első résznél is akciódúsabb lesz.

Az interjú során Russóék megerősítettek egy fontos információt, ami már egy ideje kering a levegőben. Azt már tudjuk, hogy a második rész nagyobb és ambiciózusabb lesz, mint az első, de hogy pontosan miben lesz az? Az eltérő helyszín az egyik elem: a film ezúttal egy hidegebb és sötétebb környezetben fog játszódni. A rendezőpáros megerősítette, hogy az egyik konkrét jelenet, ami segít majd izgalmasan tartani a filmet, egy 14 perces, összefüggő, vágás nélküli jelenet lesz. Bár a kész alkotás nem biztos, hogy pontosan tizennégy percig tart, Joe Russo megerősítette: “Nem vettem elő a stopperórát, de ez elég pontosnak tűnik”. Az említett jelenet részleteit egyelőre titokban tartják, de Joe utalt arra, hogy “talán” helikopter is szerepel benne.

Az utóbbi időben megszaporodtak a vágás nélküli akciójelenetek, és ennek egy oka van: hosszú percekig a képernyőre tudják tapasztani a rajongók szemeit, nincs hely a lélegzetvételre. Az egybefüggő jelenetek egy másik módja annak, hogy jobban szimuláljunk egy valós eseményt, mivel az életben alig vannak “vágások”. Végül, de nem utolsósorban ettől egyedi és különleges lesz a produkció, hiszen a csapat részéről kimerítő munkát követel, és nincs idő hibázni. Tehát minél hosszabb, annál nehezebb volt elkészíteni.

Az első előzetesben már kaptunk ízelítőt ebből, amelyben Tyler Rake (Hemsworth) egy nőt próbál megvédeni egy kaotikus börtönlázadás közepette, rendőrökkel és elítéltekkel körbevéve. A kétperces trailerben láthatjuk, hogy a jelenetben lesz hó, gránátok, tűz, tégla, és a főszereplő ököllel ütlegeli az embereket – és úgy tűnik, ez csak a kezdet. A 2020-as film legjobb szekvenciája az volt, amikor egy autós üldözést rögzítettek 12 percen keresztül vágás nélkül.

Joe és Anthony Russo AGBO-ja a Tyler Rake: A kimenekítés 2. producere, a forgatókönyvet pedig Joe Russo írta. Golshifteh Farahani ismét eljátssza az első filmből ismert szerepét, a főszerepben Hemsworth mellett Adam Bessa, Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt és Tinatin Dalakishvili is szerepel.

Tyler Rake: A kimenekítés 2
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...