Főoldal Filmek A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma még most jelent meg, de Rian Johnson már a Tőrbe ejtve 3. forgatókönyvén dolgozik
Filmek

A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma még most jelent meg, de Rian Johnson már a Tőrbe ejtve 3. forgatókönyvén dolgozik

Most mutatták be a Tőrbe ejtve 2. részét, de már a folytatáson dolgozik Rian Johnson.

507
Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Forrás: Netflix

Még csak most jött ki a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma Netflixen, de jó hírt kaptak a rajongók, mert az író/rendező Rian Johnson máris dolgozni kezdett a filmsorozat harmadik részén. Három év telt el azóta, hogy bemutatták az első részt, és ha ebből indulunk ki, akkor legalább három évet várnunk kell a következő detektíves kalandra, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a koronavírus-járványról, ami megnehezítette a forgatását.

Rian Johnson a Wired portálnak adott interjújában arról beszélt, hogyan utal a világjárványra a film, a rendező azt is elárulta, hogy “Nagyon sok mindent próbálok tenni, mert most kezdem írni a következőt, és igazából csak arról szól, hogy megpróbálom kitisztítani a fejemet, és átgondolni, mi jár most a fejemben. Remélhetőleg ez valamilyen módon lefordítható arra, ami most mindannyiunk fejében jár a kultúra szempontjából.”

A Tőrbe ejtve bombasikert aratott pénzügyileg és kritikailag is. Nem meglepő, hogy a filmforgalmazók között heves licitháború kerekedett ki, hogy ki szerezze meg a folytatás jogait. A Netflix került ki győztesen, de a dolgokat bonyolítja, hogy a Tőrbe ejtve: Az üveghagymát csak egy hétig játszották a mozikban, majd egy hónappal később elérhetővé tette a Netflix.

Johnson még arra is kitért az interjúban, hogy mennyire fontos, hogy a filmje elérhető legyen a mozikban, ugyanakkor a harmadik film bemutatója még annyira messze van, hogy nem tudja, mit tartogat a jövő a moziknak és a streamingszolgáltatóknak.

Ez nagyon, nagyon fontos számomra. És a Benoit Blanc-filmek készítésénél a szórakozást az jelenti, hogy tényleg megpróbáljuk olyan Hitchcock-féle dolgot csinálni, hogy úgy játszunk a közönséggel, mint egy zongorával. Szóval csak állni a színházak hátsó soraiban és nézni, ahogy Az üveghagyma játszik a tömeggel, olyan felemelő élmény volt. Olyan, mint egy drog.

Rian Johnson

Majd így folytatta: “Ez most egy nagyon furcsa időszak, mert épp most kezdek el dolgozni a következő krimi írásán, és néhány év mire kijön, és csak Isten tudja, hogy milyen változáson megy keresztül a világ. Próbálni kitalálni, hogy mi jön ezután, talán egy ostoba próbálkozás csak.”

A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma már streamelhető a Netflixen.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.