x
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés sztárjának, Chris Hemsworth kijelentése miatt aggódhatnak a rajongók

Igaznak bizonyulnak azok a teóriák, hogy a Hatalmas Thor átveszi Thor helyét a jövőben?

A Thor: Szerelem és mennydörgés sztárjának, Chris Hemsworth kijelentése miatt aggódhatnak a rajongók
  • Publishedjúnius 17, 2022

Vajon a Thor: Szerelem és mennydörgés lesz az utolsó alkalom, hogy Chris Hemsworth mennydörgés istenének szerepében láthatjuk a Marvel Moziverzumban? A színész tett néhány olyan megjegyzést, ami miatt a rajongók aggódhatnak a jövőjét illetően.

Chris Hemsworth a 2011-es Thor óta alakítja az MCU mennydörgés istenét, pedig jóval azelőtt megkapta a szerepet. A Marvel Studios 2009-ben szerződtette az akkor még viszonylag ismeretlen ausztrál színészt. Majdnem másfél évtizeddel később Hemsworth még mindig az MCU egyik közkedvelt karakterét játssza, idén nyáron pedig a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben visszatér a filmvásznon, de könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó alkalom ebben az ikonikus Bosszúállók szerepben.

Mint azt tudjuk, Natalie Portman több év kihagyás után visszatér Jane Foster szerepében, ő lesz a Hatalmas Thor, és mivel a Marvel Moziverzum 4. fázisa nagy része arról szól, hogy az eddig megismert szuperhősök (például Amerika Kapitány és Sólyomszem) átadják a köpenyt új hősöknek adják át, lehet, Odin fiának története a végéhez közeledik.

A Wired videójában Hemsworth arra utalt, hogy a Thor: Ragnarök folytatása jelentheti az utolsó szerepét az MCU-ban.

Nos, az utolsó [Marvel-film], amit forgattam, a ‘Thor: Szerelem és mennydörgés’ volt, és lehet, hogy ez lesz az utolsó Marvel-filmem, nem tudom. Vad, szórakoztató és őrült élmény volt, mint minden Taika Waititi-film.

Már tíz, tizenegy éve játszom ezt a karaktert, és minden alkalommal új és izgalmas volt, és ez sem volt kivétel. Nagyon frissnek tűnt, és úgy éreztük, hogy olyasmit próbálunk ki, amit korábban még nem próbáltunk. Taika szavaival élve, azt hiszem, egy őrült, vad, romantikus vígjáték volt, amely az űrben játszódik.

Chris Hemsworth

Mivel Thor egy Gorr, az isteni mészáros nevű gonosztevővel fog megküzdeni, aki történetesen arra esküdött fel, hogy végez minden istennel a világmindenségben. A színész azzal incselkedett a rajongókkal, hogy karaktere talán nem éli túl a találkozást. De az is benne van a pakliban, hogy éppen az ellenkezőjét látjuk, és kijelentésével még jobban felkelti a rajongók érdeklődését – Tom Holland esetében bejött a húzás.

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

A filmet július 7-én mutatják be a hazai mozikban.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.