x
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés főszereplői, Thor és Natalie Portman Hatalmas Thorja sisak nélkül pompázik

Az eddigi legjobb képet kaptuk a nagy visszatérő Natalie Portmanről.

A Thor: Szerelem és mennydörgés főszereplői, Thor és Natalie Portman Hatalmas Thorja sisak nélkül pompázik
  • Publishedmájus 7, 2022

Az Empire magazin jóvoltából új képet kaptunk a Thor: Szerelem és mennydörgés című film főszereplőiről, és az eddigi legjobb képet kaptuk Thor (Chris Hemsworth) és Jane Foster/Mighty Thor (Natalie Portman) új jelmezéről. Már az első előzetesből nyilvánvaló volt, hogy Jane Foster kezében landol a Mjölnir, és garantált, hogy sok-sok humort sző majd a szituáció, hogy ki a “legerősebb Bosszúálló”.

Taika Waititi filmrendező szerint a Portman által alakított Jane Foster visszatérése nem gyengén lesz “elmebajos” egykori kedvese számára. A rendező azt is elárulta, hogy a Hatalmas Thor életre keltésénél nagyban támaszkodnak majd Portman páratlan színészi kvalitására, mondván: “Eléggé bolondos és remek humorérzéke van, és nem hiszem, hogy ezt eléggé kihasználták volna az első filmekben”.

Több kép is kiszivárgott a karakterek új jelmezéről, majd az előzetesben teljes pompájában láttuk mindkét Thorét, most pedig az eddigi legjobb képet köszönhetjük, és végre Natalie Portmant sisak nélkül is szemügyre vehetjük. Azt bát

A Marvel Studios mindenkit sokkolt, amikor a 2019-es San Diego-i Comic-Conon Waititi váratlanul a színpadra szólította Portmant, és bejelentették, hogy a Hatalmas Thor szerepében tér vissza. Már akkor egyértelmű volt, hogy nem egyszeri alkalomról van, hanem nagyobb szerepet osztanak majd a jövőben az Oscar-díjas színésznőnek. Ehhez persze az is kellett, hogy az elmúlt években változott Hollywood hozzáállása a női színészekhez, és erősebb, főszerepeket is le mernek osztani. A Hatalmas Thor mellett ott van még a Marvel Kapitány, idén nyáron bemutatkozik Kamala Khan aka Ms. Marvel (Iman Vellani), de érkezik a She-Hulk és a Vasszín című Disney+ sorozatok is.

Portman és Chris Hemsworth mások mellett a Thor: Szerelem és mennydörgés szereplői mellett feltűnik még Tessa Thompson mint Valkűr, Chris Pratt mint Peter Quill/Űrlord, Dave Bautista mint Drax, Pom Klementieff mint Mantis, Karen Gillan mint Nebula, Jeff Goldblum mint Nagymester, Jaimie Alexander mint Sif, Vin Diesel mint Groot, Bradley Cooper mint Rocket és Russell Crowe mint Zeusz. Christian Bale pedig a gonoszt Gorr, az isteni mészáros szerepében kap szerepet, amiről korábban a rendező úgy nyilatkozott, mint az MCU legnagyszerűbb gonosztevőjéről.

A sztori központi karaktere Thor és Jane lesz, ahogy arra a film címe is utal. Natalie Portman korábban már elszólta magát, hogy melyik történetet fogják feldolgozni ezúttal. A képregényekben Jane Fosternél rákot diagnosztizálnak, ez pedig megmagyarázza azt is, hogyan tér vissza a mennydörgés istenének az életébe – Thor volt szerelme megmentésére siet -, és hogyan válik Thorrá.

A filmet írta és rendezte Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinsonnal társíróval közösen dolgozták ki a forgatókönyvet. A Thor: Szerelem és mennydörgés bemutatóját 2022. július 8-ára halasztották.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.