Főoldal Filmek A TheVR csapata bejelentette a Deadpool & Wolverine hivatalos magyar címét
Filmek

A TheVR csapata bejelentette a Deadpool & Wolverine hivatalos magyar címét

A TheVR-os srácok ma reggel bejelentették, milyen magyar címmel érkezik Deadpool és Rozsomák filmje a mozikba.

899
Deadpool & Rozsomák
Forrás: Marvel Studios

Nagy várakozás után hétfőn hajnalban a Marvel Studios bemutatta Deadpool and Wolverine első nagy előzetesét a Super Borl LVIII reklámszünetében, ami már az első 24 órában megdöntött egy nagy rekordot. A film előzetese hivatalosan is megdöntötte minden idők legnézettebb trailerének rekordját, amelyet korábban a Pókember: Nincs hazaút tartott több mint 365 millió megtekintéssel.

ws 970×250 240214 122338

Ahogy kijött az angol nyelvű előzetes, a magyar sajtót és a rajongókat az kezdte foglalkoztatni, hogy a hazai filmforgalmazó, a Fórum Hungary milyen címet választ. A 2000-es években Hugh Jackman karaktere a Farkas nevet kapta a magyar szinkronban, ám ezzel sokan nem voltak kibékülve. A wolverine angol szó fordításban rozsomákot vagy torkosborzot jelent, de maradjunk az első lehetőségnél. Most, hogy Deadpool oldalán visszatér Hugh Jackman korábban Farkasnak nevezett karaktere, adott a kérdés, hogy az új érában milyen fordítást kap a mutáns.

A TheVR csapata az előzetes után megszavaztatta rajongóival, hogy szerintük melyik lenne a legjobb magyar cím. Három lehetőségből választhattak a követőik, a Deadpool és Farkas mellett a Deadpool és Rozsomák, illetve a félig eredeti Deadpool és Wolverine volt még opció. A legtöbb szavazást az angol és magyar cím variációja kapta, hogy hagyják meg a karakterek eredeti neveit, és csak a kötőszót cseréljék magyarra.

A szavazás eljutott a forgalmazóhoz is, és a ma reggeli műsorban a srácok hivatalosan is bejelentették, hogy a Fórum Hungary a Deadpool és Rozsomák címmel küldi mozikba a filmet idén nyáron. Ezzel fellélegezhetnek a rajongók, ugyanis szeretett karakterük megkapja a méltó magyar elnevezést.

Ryan Reynolds és Hugh Jackman mellett többen visszatérnek az előző két részből, köztük Karan Soni (Dopinder), Leslie Uggams (Blind Al), Morena Baccarin (Vanessa), Stefan Kapicic (Colossus), Brianna Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Shioli Kutsuna (Yukio) és Rob Delaney (Peter).

Emma Corrin várhatóan a gonosz Cassandra Novát alakítja majd, míg Matthew Macfadyen feltehetően az Idővariációs Hatóság egy Paradox nevű ügynökét fogja alakítani.

A film szinopszisa a következő: “Wade Wilson úgy dönt, hogy hivatalosan is visszavonul a szuperhősködéstől, nem lesz többé Deadpool, és használtautó-kereskedő lesz. De amikor a barátai, a családja és az egész világ forog kockán, Deadpool úgy dönt, hogy előveszi a katanáit a nyugdíjas éveiből. Betoborozza az akaratos és óvatos Rozsomákot, hogy ne csak a túlélésükért, hanem végső soron az örökségükért is harcoljon.”

A jelenlegi tervek szerint a Deadpool és Rozsomák 2024. július 26-án kerül a mozikba.

Deadpool és Rozsomák
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

9 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.