Főoldal Sorozatok A The Last of Us társszerzője elárulta, hogy a sorozat miért nem lesz olyan erőszakos, mint a videojáték
Sorozatok

A The Last of Us társszerzője elárulta, hogy a sorozat miért nem lesz olyan erőszakos, mint a videojáték

Az erőszak helyett inkább a drámára koncentrálnak a The Last of Us készítői.

145
The Last of Us
Forrás: HBO

A poszt-apokaliptikus videojátékokra jellemző, hogy a vadállatok és különböző lények mellett gyakran mi vagyunk egymás legnagyobb ellenségei, s ezért a játékmenet középpontjában az erőszak áll. Igaz ez a The Last of Us című videojátékra is, éppen ezért sokan elgondolkodtak azon, mennyire lesz erőszakos a sorozatadaptáció. Ezzel kapcsolatban a Naughty Dog társelnökét, Neil Druckmannt kérdezték.

Az SFX magazinnak nyilatkozva a projektről Druckmann elárulta, hogy visszafogták magukat az erőszakból a sorozatkészítésnél. “Szükségünk van egy bizonyos mennyiségű akcióra, vagy erőszakra, amit a mechanikához használhatunk, hogy Joelhez kapcsolódhassunk és felvegyük a ritmust” – árulta el Druckmann, majd a társalkotó így folytatja: “Ezután tényleg úgy éreznéd, hogy ráhangolódták a videojáték karaktereire, és az ő szemével látod a világot”. Valószínűleg sokan játszottak már a videojátékkal, és tudják, miről beszélt Druckmann. A fejlesztők nemcsak a színészi játékra, a történetre ügyeltek, de nagy részletgazdagsággal dolgozták ki az akciójeleneteket is.

Druckmann ezután kifejti, hogy miért csökkentették az erőszakot, és mikor döntöttek így a sorozat kreatív alkotói. Druckmann véleménye szerint ez még nem jelent rosszat, “De ez nem érvényesül a passzív közegben. Az egyik dolog, amit nagyon szerettem hallani [a társalkotótól, Craig Mazintól] és az HBO-tól már nagyon korán, az volt, hogy ‘Vegyünk ki minden erőszakot, kivéve a nagyon lényeges dolgokat’. Ezzel sikerült elérni, hogy még nagyobb hatást sikerült elérnünk az erőszakkral, mint a játékban, mert amikor veszély közeledik, és látod az emberek reakcióját, az még ijesztőbbé teszi a jelenetet. És amikor felfedjük a fertőzötteket és a Kattogókat, akkor láthatjuk, mi döntötte romba az emberiséget, és miért fél mindenki annyira.”

Az IGN-nek adott korábbi interjújában Druckmann utalt arra, hogy a “hardcore akciókat” nélkülözni fogja az adaptáció. Ez az HBO egyik kérése volt, hogy távolodjanak el ezektől az erőszakos jelenetektől, és inkább a karakterek drámájára koncentráljanak. Sőt, ez a dráma az egyes epizódok között is eltérő lesz.

A The Last of Us premierje január 15-én lesz az HBO-n, és rögtön egy 85 perces pilot epizóddal mutatkozik be. Az első évad összesen kilenc epizódból áll majd.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Craig Mazin elárulta, mikor kezdődik a The Last of Us 2. évad forgatása

Jó hírrel szolgált a The Last of Us sorozatadaptáció alkotója a 2....

HBO Max
Filmek

Novemberben az HBO Max kínálatából a következő műsorok kerülnek ki

A Transformers-rajongóknak nem marad sok idejük újranézni a filmeket, mert az HBO...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?