x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A The Last of Us társszerzője elárulta, hogy a sorozat miért nem lesz olyan erőszakos, mint a videojáték

Az erőszak helyett inkább a drámára koncentrálnak a The Last of Us készítői.

A The Last of Us társszerzője elárulta, hogy a sorozat miért nem lesz olyan erőszakos, mint a videojáték
  • Publisheddecember 27, 2022

A poszt-apokaliptikus videojátékokra jellemző, hogy a vadállatok és különböző lények mellett gyakran mi vagyunk egymás legnagyobb ellenségei, s ezért a játékmenet középpontjában az erőszak áll. Igaz ez a The Last of Us című videojátékra is, éppen ezért sokan elgondolkodtak azon, mennyire lesz erőszakos a sorozatadaptáció. Ezzel kapcsolatban a Naughty Dog társelnökét, Neil Druckmannt kérdezték.

Az SFX magazinnak nyilatkozva a projektről Druckmann elárulta, hogy visszafogták magukat az erőszakból a sorozatkészítésnél. “Szükségünk van egy bizonyos mennyiségű akcióra, vagy erőszakra, amit a mechanikához használhatunk, hogy Joelhez kapcsolódhassunk és felvegyük a ritmust” – árulta el Druckmann, majd a társalkotó így folytatja: “Ezután tényleg úgy éreznéd, hogy ráhangolódták a videojáték karaktereire, és az ő szemével látod a világot”. Valószínűleg sokan játszottak már a videojátékkal, és tudják, miről beszélt Druckmann. A fejlesztők nemcsak a színészi játékra, a történetre ügyeltek, de nagy részletgazdagsággal dolgozták ki az akciójeleneteket is.

Druckmann ezután kifejti, hogy miért csökkentették az erőszakot, és mikor döntöttek így a sorozat kreatív alkotói. Druckmann véleménye szerint ez még nem jelent rosszat, “De ez nem érvényesül a passzív közegben. Az egyik dolog, amit nagyon szerettem hallani [a társalkotótól, Craig Mazintól] és az HBO-tól már nagyon korán, az volt, hogy ‘Vegyünk ki minden erőszakot, kivéve a nagyon lényeges dolgokat’. Ezzel sikerült elérni, hogy még nagyobb hatást sikerült elérnünk az erőszakkral, mint a játékban, mert amikor veszély közeledik, és látod az emberek reakcióját, az még ijesztőbbé teszi a jelenetet. És amikor felfedjük a fertőzötteket és a Kattogókat, akkor láthatjuk, mi döntötte romba az emberiséget, és miért fél mindenki annyira.”

Az IGN-nek adott korábbi interjújában Druckmann utalt arra, hogy a “hardcore akciókat” nélkülözni fogja az adaptáció. Ez az HBO egyik kérése volt, hogy távolodjanak el ezektől az erőszakos jelenetektől, és inkább a karakterek drámájára koncentráljanak. Sőt, ez a dráma az egyes epizódok között is eltérő lesz.

A The Last of Us premierje január 15-én lesz az HBO-n, és rögtön egy 85 perces pilot epizóddal mutatkozik be. Az első évad összesen kilenc epizódból áll majd.

The Last of Us
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.