Főoldal Sorozatok A The Last of Us készítői elárulták, miért változtatták meg teljesen Bill és Frank háttértörténetét
Sorozatok

A The Last of Us készítői elárulták, miért változtatták meg teljesen Bill és Frank háttértörténetét

Bill és Frank kapott főszerepet a The Last of Us legújabb epizódjában. Ő háttértörténetüket ismerhettük meg.

457
The Last of Us
Forrás: HBO

A The Last of Us showrunnerei, Craig Mazin és Neil Druckmann arról beszéltek legutóbb, hogy az HBO sorozatának harmadik epizódjában miért írták át gyakorlatilag teljesen Bill és Frank háttértörténetét, mint amiről a videójátékban meséltek.

A The Last of Us vasárnap esti epizódja valószínűleg bekerül majd a 2023-as év legjobb tévés sorozatainak epizódjai közé. Bár a legutóbbi epizód eszméletlenül jó volt, mégis hatalmas változtatásokat eszközöltek a készítők ahhoz képest, amit a videójátékból megismerhettünk erről a két szereplőről. Az új részben Ellie és Joel mellékszereplők lettek, a főszerepet ezúttal Joel régi barátja, Bill és a párja, Frank kapta.

Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) közel 20 éves kapcsolatát ismerhettük meg az új részből. Egészen a járvány kitörésének kezdetétől ismerhettük meg Bill életét az első találkozásáig, amikor először találkozott azzal a férfival, aki később a szeretője lesz. Kegyetlen a sors, hogy miközben átvészelték a kegyetlen poszt-apokaliptikus világot, Frank végül megbetegszik, s abba hal bele, nem a Cordyceps-fertőzésbe.

A sorozatadaptációban Frank arra kéri Billt, hogy vessen véget az életének, de Bill úgy dönt, hogy nem tud élni Frank nélkül, és egymás karjaiban halnak meg. A sztori nem éppen egyezik azzal, amit a videójátékosok megismerhettek. A Varietynek nyilatkozva Craig Mazin elárulta, hogy miért kellett megváltoztatni ezt.

A történet feldolgozása Bill szemszögéből egy gazdag, korábban nem látott szálat fűzött a sorozatba. Láthatjuk, hogy rohan az idő és hogyan viselkedik az ember, mikor bizotnságban érzi magát.

Bill azon oldala, aki megteremti magának a teljes biztonságot, egyszerűen lenyűgöző. Ebbe a biztonságba toppan be Frank, aki fenekestül felforgatja a világát. Ettől a ponttól kezdve az ötleteim teljesen más irányt vettek, mint amit a játékban láthattunk.

Craig Mazin

Neil Druckmann, aki a játékot is készítette, megerősítette, hogy Mazin ötlete azonnal elnyerte a tetszését. “Craignek őrült ötletei voltak arról, hogy mit csináljunk ezzel a két karakterrel. Amint felvetette azokat, azonnal beleszerettem. Egyszerűen gyönyörű volt. Úgy éreztem, hogy érdemes volt változtatni rajtuk.”

Mazin az interjúban azt is elárulta, hogy eredetileg Con O’Neillt jelölték Bill szerepére, de A zászlónk halált jelent című filmmel ütközött a forgatás, ezért nem kaphatta meg a szerepet. A szerepet végül Nick Offerman kapta, és látva a legutóbbi epizódot, bátran kijelenthetjük, hogy egyáltalán nem volt rossz választás erre a szerepre.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Pingvin
Előzetesek

A Pingvin új előzetese mellett a Max azt is bejelentette, mikor érkezik a sorozat

Látványos előzetes mellett azt is megtudtuk, mikor érkezik a Pingvin.

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.