Főoldal Sorozatok A The Last of Us készítői elárulták, miért változtatták meg teljesen Bill és Frank háttértörténetét
Sorozatok

A The Last of Us készítői elárulták, miért változtatták meg teljesen Bill és Frank háttértörténetét

Bill és Frank kapott főszerepet a The Last of Us legújabb epizódjában. Ő háttértörténetüket ismerhettük meg.

52
The Last of Us

A The Last of Us showrunnerei, Craig Mazin és Neil Druckmann arról beszéltek legutóbb, hogy az HBO sorozatának harmadik epizódjában miért írták át gyakorlatilag teljesen Bill és Frank háttértörténetét, mint amiről a videójátékban meséltek.

A The Last of Us vasárnap esti epizódja valószínűleg bekerül majd a 2023-as év legjobb tévés sorozatainak epizódjai közé. Bár a legutóbbi epizód eszméletlenül jó volt, mégis hatalmas változtatásokat eszközöltek a készítők ahhoz képest, amit a videójátékból megismerhettünk erről a két szereplőről. Az új részben Ellie és Joel mellékszereplők lettek, a főszerepet ezúttal Joel régi barátja, Bill és a párja, Frank kapta.

Bill (Nick Offerman) és Frank (Murray Bartlett) közel 20 éves kapcsolatát ismerhettük meg az új részből. Egészen a járvány kitörésének kezdetétől ismerhettük meg Bill életét az első találkozásáig, amikor először találkozott azzal a férfival, aki később a szeretője lesz. Kegyetlen a sors, hogy miközben átvészelték a kegyetlen poszt-apokaliptikus világot, Frank végül megbetegszik, s abba hal bele, nem a Cordyceps-fertőzésbe.

A sorozatadaptációban Frank arra kéri Billt, hogy vessen véget az életének, de Bill úgy dönt, hogy nem tud élni Frank nélkül, és egymás karjaiban halnak meg. A sztori nem éppen egyezik azzal, amit a videójátékosok megismerhettek. A Varietynek nyilatkozva Craig Mazin elárulta, hogy miért kellett megváltoztatni ezt.

A történet feldolgozása Bill szemszögéből egy gazdag, korábban nem látott szálat fűzött a sorozatba. Láthatjuk, hogy rohan az idő és hogyan viselkedik az ember, mikor bizotnságban érzi magát.

Bill azon oldala, aki megteremti magának a teljes biztonságot, egyszerűen lenyűgöző. Ebbe a biztonságba toppan be Frank, aki fenekestül felforgatja a világát. Ettől a ponttól kezdve az ötleteim teljesen más irányt vettek, mint amit a játékban láthattunk.

Craig Mazin

Neil Druckmann, aki a játékot is készítette, megerősítette, hogy Mazin ötlete azonnal elnyerte a tetszését. “Craignek őrült ötletei voltak arról, hogy mit csináljunk ezzel a két karakterrel. Amint felvetette azokat, azonnal beleszerettem. Egyszerűen gyönyörű volt. Úgy éreztem, hogy érdemes volt változtatni rajtuk.”

Mazin az interjúban azt is elárulta, hogy eredetileg Con O’Neillt jelölték Bill szerepére, de A zászlónk halált jelent című filmmel ütközött a forgatás, ezért nem kaphatta meg a szerepet. A szerepet végül Nick Offerman kapta, és látva a legutóbbi epizódot, bátran kijelenthetjük, hogy egyáltalán nem volt rossz választás erre a szerepre.

The Last of Us

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?