Főoldal Sorozatok A The Last of Us 3. epizódját állítólag majdnem 30000 alkalommal próbálták lehúzni az IMDb-n
Sorozatok

A The Last of Us 3. epizódját állítólag majdnem 30000 alkalommal próbálták lehúzni az IMDb-n

Bill és Frank háttértörténete miatt nagy port kavart a The Last of Us 3. epizódja.

56
The Last of Us

Benne volt a pakliban, hogy a The Last of Us bizonyos elemei nem fognak tetszeni a rajongóknak – már aki nem játszott a videójátékkal vagy nem ismerte a történetet. Az HBO sorozatának 3. epizódját bombázták múlt héten a trollok, s közel 30000 alkalommal próbálták lehúzni, azaz 1 csillagosra értékelni az IMDb-n.

Talán nem túl meglepő, hogy az LMBTQ+ témák miatt a trollok elkezdték bombázni a sorozatadaptáció múlt heti epizódját. A sorozat két főszereplője, Ellie és Joel mellékszereplők lettek, a történet középpontjába pedig Bill és Frank került, kettejük történetét mesélték el egy teljes epizódon keresztül. Bár a karakterek megjelennek a játékban (igaz, hogy Franket holtan találjuk), a sorozatban egészen más fordulatot vett az életük, és az epizód végül egy megható, szívszorító szerelmi történetté alakul.

Az epizódot sokan dicsérték, sőt, egyesek minden idők egyik legjobb önálló tévés epizódjaként üdvözölték. Persze nem mindenki érezte ugyanígy. Az LMBTQ+ tartalom általában valamilyen ellenreakciót vált ki sokak körében, de a The Last of Us ezen epizódja közel 30 ezer 1 csillagos értékelést kapott.

A nézőknek nem tetszett, hogy ilyen mélyen és ilyen hosszan érintették a két karakter történetét, sokan azt is kritizálták, hogy Ellie és Joel miért lettek mellékszereplők. Valószínűleg sokan nem tudják, de nem a mai kornak szerettek volna megfelelni ezzel, hiszen a videójátékban is kaptunk utalást Bill és Frank kapcsolatára. Igaz, hogy a videójátékban történetük nem romantikus véget ért, mivel Frank megölte magát, miután rájött, hogy Bill egy embergyűlölő idióta.

A PlayStation-játék alapján készült The Last of Us 20 évvel a modern civilizáció pusztulása után játszódik. Joelt, egy megrögzött túlélőt felbérelik, hogy csempéssze ki Ellie-t, a 14 éves lányt a bostoni karanténzónából. Ami egy kis munkának indul, hamarosan kegyetlen túlélő utazássá alakul. A sorozat két főszereplőjének át kell szelnie az Egyesült Államokat és csak egymásra számíthatnak.

The Last of Us

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?