Főoldal Sorozatok A The Last of Us 2. epizódja megerősítette azt a rajongói teóriát, milyen úton terjedt el a világon a cordyceps fertőzés
Sorozatok

A The Last of Us 2. epizódja megerősítette azt a rajongói teóriát, milyen úton terjedt el a világon a cordyceps fertőzés

A sorozat legújabb epizódjából azt is megtudtuk, hogyan terjedt el a fertőzés a világon.

550
The Last of Us
Forrás: HBO

Miután múlt héten bemutatták az HBO The Last of Us sorozatának első epizódját, a rajongók előálltak egy elmélettel, hogyan terjedhetett el a cordyceps-fertőzés a világon. A tegnap esti második epizód néhány kiegészítő eseményének köszönhetően választ kaptunk a feltett kérdésre, s beigazolódott a rajongói elmélet a fertőzés terjedéséről.

Az első epizódban a rajongók felfigyeltek arra, hogy Joelnek, Sarah-nak és Tommynak épphogy sikerült megúsznia a fertőzést, s ez annak volt köszönhető, hogy nem fogyasztottak lisztből készült termékeket. Sarah például nem készített palacsintát Joelnek reggelire a születésnapján, Sarah és Joel visszautasította a szomszéd kekszét, Sarah nem eszi meg a süteményt, amit a szomszéd házban süt, Joel pedig megfeledkezik a születésnapi tortáról a hosszú nap után.

A Redditen egy népszerű bejegyzés született a témában, hogy kezdetben a cordyceps-járványt a szennyezett liszt terjesztette a világon. A 2. epizód egy hosszú jelenettel indul, ami 2003-ban, Jakartában játszódik, közvetlenül a járvány kitörése előtt. A jelenet középpontjában egy mikológia professzor áll, aki testközelből látja a cordyceps-fertőzést az emberi testen. Végül megtudja, hogy a furcsa események egy közeli lisztüzemben kezdődtek, ami megerősíti a rajongói elméletet a fórumon.

Az HBO alkotói, Craig Mazin és Neil Druckmann a Variety-nek adott interjúban szintén ráerősítettek erre a rajongói elméletre. “Amikor arról beszél, hogy hol dolgoztak ezek az emberek, és mi történt abban a gyárban – igen, elég egyértelmű, megalapozott a feltevés” – kezdte Mazin. “Tetszett nekünk az ötlet, hogy az elméletünk alátámasztható és törekedtünk arra, hogy a kutatásaink mind összekapcsolódjanak. A mikológus és a katona párbeszédéből is kiderül, hogy Jakarta nyugati részén található malom az origó. Ez egy remek elmélet a rajongóktól…”

Ez egy apróbb eltérés a videójáték sztorijához képest, miszerint a vírus Dél-Amerikából indult ki, fertőzött terményeket fogyasztottak az emberek (bár ezt nyíltan sosem mondták ki).

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

Pennywise
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.