Főoldal Sorozatok A The Last of Us 2. epizódja megerősítette azt a rajongói teóriát, milyen úton terjedt el a világon a cordyceps fertőzés
Sorozatok

A The Last of Us 2. epizódja megerősítette azt a rajongói teóriát, milyen úton terjedt el a világon a cordyceps fertőzés

A sorozat legújabb epizódjából azt is megtudtuk, hogyan terjedt el a fertőzés a világon.

305
The Last of Us
Forrás: HBO

Miután múlt héten bemutatták az HBO The Last of Us sorozatának első epizódját, a rajongók előálltak egy elmélettel, hogyan terjedhetett el a cordyceps-fertőzés a világon. A tegnap esti második epizód néhány kiegészítő eseményének köszönhetően választ kaptunk a feltett kérdésre, s beigazolódott a rajongói elmélet a fertőzés terjedéséről.

Az első epizódban a rajongók felfigyeltek arra, hogy Joelnek, Sarah-nak és Tommynak épphogy sikerült megúsznia a fertőzést, s ez annak volt köszönhető, hogy nem fogyasztottak lisztből készült termékeket. Sarah például nem készített palacsintát Joelnek reggelire a születésnapján, Sarah és Joel visszautasította a szomszéd kekszét, Sarah nem eszi meg a süteményt, amit a szomszéd házban süt, Joel pedig megfeledkezik a születésnapi tortáról a hosszú nap után.

A Redditen egy népszerű bejegyzés született a témában, hogy kezdetben a cordyceps-járványt a szennyezett liszt terjesztette a világon. A 2. epizód egy hosszú jelenettel indul, ami 2003-ban, Jakartában játszódik, közvetlenül a járvány kitörése előtt. A jelenet középpontjában egy mikológia professzor áll, aki testközelből látja a cordyceps-fertőzést az emberi testen. Végül megtudja, hogy a furcsa események egy közeli lisztüzemben kezdődtek, ami megerősíti a rajongói elméletet a fórumon.

Az HBO alkotói, Craig Mazin és Neil Druckmann a Variety-nek adott interjúban szintén ráerősítettek erre a rajongói elméletre. “Amikor arról beszél, hogy hol dolgoztak ezek az emberek, és mi történt abban a gyárban – igen, elég egyértelmű, megalapozott a feltevés” – kezdte Mazin. “Tetszett nekünk az ötlet, hogy az elméletünk alátámasztható és törekedtünk arra, hogy a kutatásaink mind összekapcsolódjanak. A mikológus és a katona párbeszédéből is kiderül, hogy Jakarta nyugati részén található malom az origó. Ez egy remek elmélet a rajongóktól…”

Ez egy apróbb eltérés a videójáték sztorijához képest, miszerint a vírus Dél-Amerikából indult ki, fertőzött terményeket fogyasztottak az emberek (bár ezt nyíltan sosem mondták ki).

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Aquaman és az Elveszett Királyság
Filmek

Kiderült, mikortól lesz elérhető az Aquaman és az Elveszett Királyság az HBO Maxon

Aquaman és Fekete Manta visszavágóját hamarosan az HBO Maxon is megnézhetjük.

HBO Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat márciusban az HBO Max

Márciustól ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?