Főoldal Sorozatok A Stranger Things az első angol nyelvű sorozat a Netflixen, ami megtekintésben átlépte az egymilliárd órát
Sorozatok

A Stranger Things az első angol nyelvű sorozat a Netflixen, ami megtekintésben átlépte az egymilliárd órát

Ez eddig csak a Nyerd meg az életed című dél-koreai sorozatnak sikerült.

287
Stranger Things
Forrás: Netflix

A Netflix nagysikerű Stranger Things 4. évada döntögeti a rekordokat. A legújabb évad utolsó két epizódját a héten mutatták be, és annyian kattintottak az új epizódokra, hogy kisebb időre megbénították a streamingóriás szerverparkját. De egy jelentés szerint másban is nagyon erős a sorozat, mert ez az első olyan angol nyelvű sorozat, amelynek nézettsége meghaladta az egymilliárd órát.

A Netflix és a The Hollywood Reporter szerint a Stranger Things 4. évadának utolsó két epizódjával a Duffer testvérek népszerű horrorsorozatának legújabb évada átlépte az egymilliárd órás nézettséget. Valószínűleg sokakban felmerül a kérdés, hogy miért órákban rögzítik a sorozat nézettségeit, a válasz pofonegyszerű, mivel a Netflix ezt a mérőszámot részesíti előnyben.

A Stranger Things legújabb évadánál az első 28 napban 1,15 milliárd órányi nézettséget regisztráltak. A Netflixen ennél nagyobb nézettséggel csak a Nyerd meg az életed című sorozat rendelkezik, amely ugyanebben az időszakban 1,65 milliárd órányi nézettséget ért el. Mivel azonban az a sorozat egy dél-koreai nyelvű produkció, a Stranger Things 4. évadának jutott az a kitüntetés, hogy az első angol nyelvű sorozat, amely hasonló mérföldkövet ért el.

Az első 28 napra levetítve a nézettségi óraszámot nem nevezhetjük egy tipikus értéknek, mivel más sorozatoknál inkább a nézettséget veszik alapul. De a Netflix jobban preferálja ezt a mérőszámot, és rendszeresen megosztja a világgal ezeket az adatokat. Bár pontos nézettségi adatot nem kaptunk, mégis azt mutatja ez a mérőszám, hogy a Stranger Things még mindig rendkívül népszerű sorozat a streaming szolgáltatón.

Ez a mérőszám még inkább lenyűgöző, ha azt nézzük, hogy a széria utolsó két részét alig néhány napja mutatták be, vagyis nem kellett egy hónap sem, hogy ilyen magas óraszámot érjen el. Fontos azonban kiemelni, hogy a két rész játékideje több mint egy órás, ebben az összehasonlításban pedig a mérleg nyelve már a dél-koreai sorozat oldalára billen – tekintettel arra, hogy a Nyerd meg az életed epizódjai időnként fele olyan hosszúak voltak, mint a Stranger Things 4. évad utolsó két része.

Stranger Things
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Sorozatkritikák

Avatár – Az utolsó léghajlító kritika

Egészen ügyes próbálkozás lett a Netflix legújabb adaptációja.

Berlin
Sorozatok

A Netflix megrendelte a Berlin második évadát

Nézettségi rekordokat döntött a Berlin, jön a folytatás belőle.

Terminátor: Sötét végzet
Sorozatok

Linda Hamilton nagy rajongója a sorozatnak, de nem fogja megnézni Stranger Things 5. évadát

Linda Hamilton kulcsszereplőt játszik a Stranger Things 5. évadában, de egy bizonyos...