Főoldal Filmek A Star Wars könyvből választ kaphattunk, hogyan került Kylo Renhez Darth Vader sisakja
Filmek

A Star Wars könyvből választ kaphattunk, hogyan került Kylo Renhez Darth Vader sisakja

Sokáig húzták, ám most közelebb kerültünk a válaszhoz: Kylo Ren hogyan szerezte meg Darth Vader sisakját?

26
Star Wars: Az ébredő Erő

A 2015-ben bemutatott Star Wars: Az ébredő Erő című folytatásból kiderült, hogy Kylo Ren (Adam Driver által alakított gonosz) birtokába került Darth Vader megégett sisakja, és egy új könyv végre fényt derít arra, hogyan került elő az Endorról – mert ugye a Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér azzal fejeződött be, hogy Luke Skywalker elégette Vader holttestét és vele együtt a sisakját is.

A Star Wars: Az ébredő Erő megjelenése előtt Darth Vader teljesen megroncsolódott és megégett sisakjának képe a film egyik legérdekesebb és legizgalmasabb képanyagaként bukkant fel az előzetesben. Sajnos a folytatásos trilógia során nem bizonyult túl nagy faktornak, és később úgy állították be a filmben, mint amin keresztül Kylo Ren képes beszélni a nagyapjával.

A Skywalker kora során kiderült, hogy a hang, amit Ben Solo hallott, valójában Palpatine császáré volt, aki a távolból manipulálta Anakin Skywalker unokáját a saját aljas céljaira. Az azonban, hogy Kylo hogyan szerezte vissza Vader megégett sisakját az Endoron, mindvégig rejtély maradt. Egészen mostanáig.

A Jedi visszatér 40. évfordulójának megünneplésére negyven történetíró állt össze, hogy a Return of the Jedi: From A Certain Point of View című könyvben ikonikus pillanatokat idézzenek fel újra a film készítéséről. De ebben a könyvben nemcsak az eredeti trilógia befejező részéről olvashatunk, hanem a folytatástrilógiáról is szó esett.

A Star Wars-történetek között szerepel Adam Christopher The Steadfast Soldier című története is. Ebben azt a pillanatot mutatja be, amikor Richard E. Grant Allegiant alakító Pryde tábornoka megtudja, hogy a Birodalom vereséget szenvedett az Endoron.

Ahogy alább láthatjátok, a könyv szerkesztője erősen utalt arra, hogy a történtek után Pryde felkeresi Vader maradványait az Endor holdján. Ebből azt feltételezzük, hogy miután megtalálta a nagyúr maradványait, magával viszi a sisakot, hogy azzal emlékeztesse a birodalmi társait, mit tettek a Lázadók a vezetőjükkel, mielőtt az Első Rend megalakult volna.

Nehéz megmondani, hogy Pryde-ot miért tartogatták egészen a Skywalker koráig, de a most elmesélt háttértörténetből következik, hogy végül vagy Snoke legfelsőbb vezetőnek átadta Vader megmaradt sisakját, vagy Kylo Ren-nek ajándékozta, hogy elnyerje a Ren Lovagjainak a bizalmát.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

WGA
Filmek

Pénteken eredménytelenül zárultak a tárgyalások a stúdióvezetők és a WGA között

Továbbra sincs megállapodás a nagy stúdiók és a WGA között, folytatódik a...

Guillermo del Toro
Filmek

Guillermo del Toro megerősítette, hogy dolgozott egy Star Wars-filmen

Az Oscar-díjas rendező Star Wars-filmen dolgozott, és három szóban még azt is...

Marvelek
Filmek

A Marvelek költségvetése állítólag jóval több, mint amiről eredetileg beszéltek

Nia DaCosta nyilatkozata után úgy tűnt, a Marvelek lehet a stúdió legolcsóbb...

Thor: Szerelem és mennydörgés
Filmek

Taika Waititi üzent azoknak, akik a Thor: Szerelem és mennydörgés miatt kritizálták

Buta, unalmas és nagyon gyerekes volt a Thor: Szerelem és mennydörgés.