Kylo Ren Csillagpusztító

A Star Wars Jedi: Fallen Order titokban feltárta volna Palpatine hosszú távú tervét?

A Halálcsillag egy prototípus volt, és Palpatine valódi terve a bolygóméretű Csillagpusztító megépítése volt?

A Halálcsillag egy prototípus volt, és Palpatine valódi terve a bolygóméretű Csillagpusztító megépítése volt?

A Star Wars univerzum legnagyobb játékosa kétségtelen, hogy Palpatine. Elég csak az előzménytrilógiára gondolni, ahol a Sith nagyúr egészen addig alakította a dolgokat, míg végül a megfelelő pillanatban átvette a galaxis fölött a hatalmat. Sokáig úgy tűnt, hogy Palpatine meghalt, miután Darth Vader a reaktorba dobta, az igazság azonban nem ez. Arra számítunk, hogy a következő hónapban a Star Wars: Skywalker korából arra is választ kapunk, hogy Palpatine hogyan maradhatott életben.

Most azonban a Star Wars Jedi: Fallen Order videojátékból kiragadott videó érdekes teóriát víziónál Palpatine hosszú távú tervéről. A Star Wars: A klónok háborúja sorozatból ismerősen csenghet a hófödte Ilum bolygó neve, a kyber kristályok egyik lelőhelye, amit a jedik fénykardjuk készítésére használtak. Az Ilum jó pár alkalommal megjelent a sorozatban, a tanoncokat rendszerint beküldték a kristálybarlangba, hogy megtalálják saját kristályukat, amiből később fénykardot építettek. De nem csak a jóra lehet használni a kristályok erejét, hiszen a Birodalom olyan hatalmas lézerfegyvereket kovácsolt belőlük, mint a Halálcsillag vagy a Csillagpusztító.

A Jedi: Fallen Order főszereplője, Cal Kestis is elutazik az Ilumra, hogy megtalálja saját kyber kristályát, amiből később fénykardot épít, de miközben hajója a hóval borított bolygóhoz közeledik, érdekes kép tárul elénk, mintha korábban már láttuk volna ezt. Egy rajongó mutatott rá az egyezésre, a játékban látott Ilum kísértetiesen hasonlít a Csillagpusztítóra, amit Az ébredő Erőben láttunk.

A rajongói teória úgy szól: a Birodalom elfoglalta a planétát, hogy kyber kristályokat bányásszanak, végül azonban a teljes Ilumot egy fegyverré, a Csillagpusztítóvá formálta. A Fallen Order játék csak néhány évvel játszódik A Sith-ek bosszúja után, vagyis Palpatine a kezdetektől fogva, már az eredeti trilógia eseményei előtt a Csillagpusztító megépítésén dolgozott.

Még egy bizonyíték van arra nézve, hogy az Ilumból lett a Csillagpusztító. 2017-ben megjelent a Star Wars Super Graphic: A Visual Guide to a Galaxy Far, Far Away képeskönyv, mely nem erősítette meg, hogy a két helyszín azonos, csak azt sugallta, hiszen mindkettőnek 660 kilométer az átmérője. Ha a két helyszín valóban egy, akkor Palpatine rendelte a bolygóméretű fegyver létrehozását. Alighanem a következő hónapban többet megtudunk Palpatine hosszú távú tervéről, amikor visszatér a Skywalker korában.

Total
3
Shares
Previous Article

Új platformot hódít meg a Gris

Next Article
Ren lovagjai Skywalker kora

A Sith trooperek mellett a Ren lovagjait is akcióban látjuk a Skywalker kora második tévészpotjában

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!