Főoldal Filmek A stábtagoknak szánt ajándékcsomag leleplezte a Godzilla Kong ellen folytatásának a címét
FilmekBREAKING

A stábtagoknak szánt ajándékcsomag leleplezte a Godzilla Kong ellen folytatásának a címét

Nem bonyolították túl, de legalább örülhetünk, hogy Godzilla és Kong is visszatér.

365
Godzilla Kong ellen

A forgatást még július végén kezdték Ausztráliában, a film akkor az Origins munkacímet kapta. A legújabb hírek szerint pedig már csomagol is a stáb, ugyanis néhány stábtagot megleptek egy ajándékcsomaggal, amin a 2021-es film logója mellett vélhetően a végleges, hivatalos filmcím is olvasható. Ezekről az ajándékokról képeket is megosztottak, a folytatás címe kísértetiesen hasonlít az első részhez, azzal a különbséggel, hogy a folytatásban a vs. szót lecseréltek and-re.

Magyarul valószínűleg a Godzilla és Kong címet kapja a MonsterVerse (azaz a Szörnyuniverzum) ötödik filmje. Elsőre talán nem vitték túlzásba, amikor a folytatás címén agyaltak, ám beszédes is, és a rajongók legnagyobb örömére a következő részben a két titán már nem egymás ellen, hanem egymás oldalán harcolnak valami gonosz ellen. A közelgő folytatás hivatalos szinopszisa szerint “ez a legújabb rész egy teljesen új filmes kalandot ígér a Godzilla Kong ellen leszámolása után, amiben a mindenható Kong és a félelmetes Godzilla egy kolosszális, felfedezetlen fenyegetés ellen száll szembe, amely a világunkban rejtőzik, és a létezésüket – és a miénket is – próbára teszi. Az epikus új film még mélyebbre ás a titánok történetébe, eredetükbe, a Koponya-sziget és azon túl rejtelmeibe, miközben feltárja azt a mitikus csatát, amely segített összekovácsolni ezeket a rendkívüli lényeket, és örökre az emberiséghez kötötte őket”.

Kong és Godzilla tehát már biztosan visszatér a következő részre, ám azt is tudjuk, hogy az első részből visszatér Rebecca Hall, Brian Tyree Henry és Kaylee Hottle, ám a szereplőgárdát erősíti a folytatásban Dan Stevens, Fala Chen, Alex Ferns és Rachel House.

A Legendary a mozifilmek mellett tévésorozatokkal is bővíteni készül a Szörnyuniverzumot. Jelenleg két projekt is készülőben van, az egyik ezekből a 2014-es Godzilla után játszódik majd. A történet középpontjában egy család áll, útjuk során pedig eltemetett titkokat és egy örökséget is feltár, ami a Monarch néven ismert titkos szervezethez kötő őket. A sorozatot Chris Black és Matt Fraction készíti, és egészen impozáns szereplőgárdával büszkélkedhet, többek között Anna Sawai, Ren Watabe, Kiersey Clemons, Kurt Russell és Wyatt Russell is szerepel benne. A sorozatot az Apple TV+ mutatja be. A másik sorozaton a Netflix dolgozik, az egy anime stílusú sorozat lesz, s a Kong: Koponya-sziget eseményei után játszódik.

A Legendary Entertainment egyik legsikeresebb filmsorozatáról beszélünk, a mozifilmek egyenként több mint 100M dollárt hoztak az Egyesült Államokban és durván 375M dollárt a nemzetközi mozikasszákból. A Szörnyuniverzum 2014-ben kezdődött a Godzilla című filmmel, ezt követte 2017-ben a Kong: Koponya-sziget, majd 2019-ben a Godzilla II – A szörnyek királya, végül pedig Godzilla és Kong egymásnak feszült 2021-ben. A négy film összesen 1,950 milliárd dollárt termelt globálisan.

Az Adam Wingard által rendezett Godzilla és Kong a jelenlegi tervek szerint 2024. március 15-én kerül a mozikba.

Godzilla Kong ellen
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmkritikák

Godzilla x Kong: Az új birodalom kritika

Godzilla és Kong porig rombolta mindazt, amit eddig felépítettek köréjük.