Főoldal Filmek A Spider-Man: Into the Spider-Verse producere gúnyolódik a Disney vezérigazgatójának állításán, hogy a felnőttek nem szeretik az animációs filmeket
Filmek

A Spider-Man: Into the Spider-Verse producere gúnyolódik a Disney vezérigazgatójának állításán, hogy a felnőttek nem szeretik az animációs filmeket

Nem ez volt az első érdekes kijelentése a Disney vezérigazgatójának.

325
Bob Chapek

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója szerint a felnőtteket és a szülőket nem érdekli az animációs tartalmak fogyasztása. Érthető módon elég nagy visszhangot váltott ki Chapek kijelentése, többek között a Spider-Man: Into the Spider-Verse producere, Chris Miller is hangot adott a témának.

Sokan visszasírják Bob Iger korábbi vezérigazgatót. Bob Chapek, a Disney mostani vezérigazgatója népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy a közelmúltban több érdekes, vitás kijelentés is elhagyta a száját. Ott volt az eset, amikor a Fekete Özvegy sztárjával, Scarlett Johanssonnal összecsaptak a fizetési és a megjelenési mizéria körül, akár a Disneyland jegyárainak emeléséről van szó, Chapek megosztó figura, és úgy tűnik, nem igazán tudja, mitől lesz jó hírneve a Disneynek.

Most éppen azért került a figyelem középpontjába, mert néhány napja elejtett egy megjegyzést, hogy a Disney igazán nagy erősségének számító animációs tartalmakra nem kíváncsiak a felnőttek. A Disney+ márkáról beszélgetve egy nemrégiben tartott Tech Live konferencián a következőket mondta Chapek:

A rajongóink és a közönségünk este lefekteti a gyerekeit, miután megnézte a Pinokkiót, a Dumbót vagy a Kis hableányt, akkor valószínűleg nem fognak egy másik animációs filmre kapcsolni, valami olyat akarnak, ami nekik szól.

Bob Chapek

Bár Chapek ezt az érvelést a platformon megjelenő R-kategóriás tartalmak érkezésével mondta, azonban a hozzáállása szembemegy azzal, amit Walt Disney egyszer mondott: “Nem elsősorban gyerekeknek készítek filmeket. A mindannyiunkban élő gyermeknek készítem őket, akár hat, akár hatvan évesek vagyunk”.

Tény, hogy a Disney-rajongók többsége igenis szereti az animációs filmeket, ezért is van az, hogy ezek az élőszereplős adaptációk gyakran olyan rossz fogadtatásban részesülnek. Az ehhez hasonló rossz megjegyzések ráadásul rossz fényt vetnek a kritikusok által is elismert produkciókra, mint például az Encanto, a Lightyear vagy a Sony Pictures Oscar-díjas Marvel-filmje, a Pókember: Irány a Pókverzum!

Az említett film egyik producere és írója, Chris Miller egy szemforgató emojival reagált Chapek megjegyzéseire a Twitteren, ami valószínűleg mindent elmond arról, hogy mit gondol. A rajongók körében Chapek nem egy kedvelt figura, és az ehhez hasonló megjegyzések a vezetésével kapcsolatos nagyobb problémákról árulkodhatnak.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.