Wide Screen
Image default
Filmek

A sötét lovag írója szerint a Warner Bros. azt akarta, hogy Joker eredettörténet kapjon

Joker eredettörténetet is kaphatott volna.

David S. Goyer forgatókönyvíró szerint a stúdió egyik terve azt volt A sötét lovag-trilógiával, hogy Joker eredettörténetet kap. Christopher Nolan rendező előtt Tim Burton úgy mutatta be Jokert, ami kissé ellentmondott az eredettörténettel, azonban A sötét lovag készítői nem háborgatták Joker múltját. Szerintünk a karakter titokzatos múltja még inkább különlegessé tette, azonban a Warner Bros. a 2008-as film előtt picit szeretett volna áskálódni a karakter sötét múltjában, s bemutatni a rajongóknak.

A sötét lovag forgatókönyvírója a Comic-Con@Home múlt hétvégi videójában elárulta, hogy a stúdió milyen kéréssel fordult a rendezőhöz, de Nolan-nal ketten más véleményen voltak, s nemet mondtak a kérésre.

Emlékszem, amikor erről beszélgettünk. ’Nos, mi lenne, ha Jokernek valójában nem lenne eredettörténete?’ Még a Batman kezdődik sikere után is nagyon ellentmondásos dolognak bélyegezték, és nagyon sok visszajelzést kaptunk. A rajongók aggódtak.

De a filmnek volt egy másik nagy változtatása is a képregényekhez képest: Kétarc eredete. A képregényekben a karakter teljesen eltorzult, miután megtámadták a bíróságon, ellenben A sötét lovagban Jokernek köszönhetően Harvey Dent arcát szörnyű hegek borították, miután Batmant választás elé állította: Harvey vagy Rachel életét mentse meg.

Nem emlékszem pontosan, hogy mikor hoztuk meg ezt a döntést. Sokkal több szem fókuszált erre a filmre, mind a világ, mind pedig a stúdió szempontjából, mint a Batman kezdődik esetében. És nehezebb volt kockázatot vállalni, és nehezebb volt aláaknázni az elvárásoknak a siker érdekében, mert a nézők védekezni próbálnak a kudarc ellen vagy azt akarják, hogy azt csináld, amit először tettél, de egy kicsit mégis másképpen. Ez az egyik legfélelmetesebb dolog, amit a legtöbb film vezetőnek vagy tévés vezetőnek elmondhatunk, miután valami sikeres volt, hogy ’Igen, nem fogjuk újra megcsinálni. Valamit másképp fogunk csinálni.’

Végül nagyon jól sült el a változtatás, a rajongók szemet hunytak erre a kis átiratra, Heath Ledger alakításában Joker karakterét pedig máig az egyik legjobbnak titulálják. Christopher Nolan alaposan feladta a leckét Matt Reeves előtt, aki az új Batman-filmen dolgozik Robert Pattinson főszereplésével.

Joker

Még több a témában...

Patty Jenkins válaszolt arra a kérdésre, hogy a Wonder Woman 3. lehet az utolsó film, amit ő forgat

Kévés Bence Mihály

[SDCC 2020] Az acélember írója, David S. Goyer egy alternatív befejezésről beszélt, illetve Supermannek miért kellett megölnie Zod tábornokot

Kévés Bence Mihály

Zack Snyder inkább megsemmisíti Az Igazság Ligája rendezői változatát, ha fel kell használni Joss Whedon jeleneteit

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat