Joker

A sötét lovag írója szerint a Warner Bros. azt akarta, hogy Joker eredettörténet kapjon

Joker eredettörténetet is kaphatott volna.

David S. Goyer forgatókönyvíró szerint a stúdió egyik terve azt volt A sötét lovag-trilógiával, hogy Joker eredettörténetet kap. Christopher Nolan rendező előtt Tim Burton úgy mutatta be Jokert, ami kissé ellentmondott az eredettörténettel, azonban A sötét lovag készítői nem háborgatták Joker múltját. Szerintünk a karakter titokzatos múltja még inkább különlegessé tette, azonban a Warner Bros. a 2008-as film előtt picit szeretett volna áskálódni a karakter sötét múltjában, s bemutatni a rajongóknak.

A sötét lovag forgatókönyvírója a Comic-Con@Home múlt hétvégi videójában elárulta, hogy a stúdió milyen kéréssel fordult a rendezőhöz, de Nolan-nal ketten más véleményen voltak, s nemet mondtak a kérésre.

Emlékszem, amikor erről beszélgettünk. ’Nos, mi lenne, ha Jokernek valójában nem lenne eredettörténete?’ Még a Batman kezdődik sikere után is nagyon ellentmondásos dolognak bélyegezték, és nagyon sok visszajelzést kaptunk. A rajongók aggódtak.

De a filmnek volt egy másik nagy változtatása is a képregényekhez képest: Kétarc eredete. A képregényekben a karakter teljesen eltorzult, miután megtámadták a bíróságon, ellenben A sötét lovagban Jokernek köszönhetően Harvey Dent arcát szörnyű hegek borították, miután Batmant választás elé állította: Harvey vagy Rachel életét mentse meg.

Nem emlékszem pontosan, hogy mikor hoztuk meg ezt a döntést. Sokkal több szem fókuszált erre a filmre, mind a világ, mind pedig a stúdió szempontjából, mint a Batman kezdődik esetében. És nehezebb volt kockázatot vállalni, és nehezebb volt aláaknázni az elvárásoknak a siker érdekében, mert a nézők védekezni próbálnak a kudarc ellen vagy azt akarják, hogy azt csináld, amit először tettél, de egy kicsit mégis másképpen. Ez az egyik legfélelmetesebb dolog, amit a legtöbb film vezetőnek vagy tévés vezetőnek elmondhatunk, miután valami sikeres volt, hogy ’Igen, nem fogjuk újra megcsinálni. Valamit másképp fogunk csinálni.’

Végül nagyon jól sült el a változtatás, a rajongók szemet hunytak erre a kis átiratra, Heath Ledger alakításában Joker karakterét pedig máig az egyik legjobbnak titulálják. Christopher Nolan alaposan feladta a leckét Matt Reeves előtt, aki az új Batman-filmen dolgozik Robert Pattinson főszereplésével.

Joker
Total
2
Shares
Previous Article
A sötét lovag

Christopher Nolan még a forgatás alatt is titokban tartotta a Batcycle-t

Next Article

Ron Howard tisztázta, hogy nem dolgoznak a Solo: Egy Star Wars-történet folytatásán

Related Posts
Wide Screen YouTube