Wide Screen
Image default
Filmek

A Sötét Főnix lett minden idők legkevesebb bevételét hozó X-Men-filmje

Az X-Men: Sötét Főnixet a 19 éves éra csúcspontjának szánták, ehhez képest az egyik legrosszabb alkotásról beszélünk, ami még számokban is alulmaradt.

Az X-Men: Sötét Főnixet a 19 éves éra csúcspontjának szánták, ehhez képest az egyik legrosszabb alkotásról beszélünk, ami még számokban is alulmaradt.

A 20th Century Fox felvásárlásával a Marvel Studios megszerezte az X-Men és a Fantasztikus Négyes karaktereinek jogát, ezzel pedig lezárul egy közel két évtizede tartó vesszőfutás. A Fox nagy reményekkel vágott neki az X-Men: Sötét Főnix forgatásának, amit az X-Men-filmek fináléjának kiáltották ki. A legnagyobb probléma az volt, hogy Simon Kinbergre bízták a megvalósítást, aki korábban csak producerei feladatokat látott el az X-Menek élén, rendezőként először alkotott, ám tapasztalatlansága sajnos rányomta bélyegét az egyik legnépszerűbb, de egyben legnehezebb képregényadaptációra.

A Box Office Mojo értesülései szerint a csökkenő nézőszámok után augusztus 15-én a Sötét Főnix vetítéseit leállították. A film már nyitóhétvége után halálra volt ítélve, miután 65,8 millió dollárt mutatott fel az első pár napban, a nézők pedig menekültek a vetítésekről. Még a 2013-ban bemutatott Farkas is jobban teljesített a mozik kasszái előtt, első hétvégén 132,5 millió zöld bankót zsebelt be.

Ha nemzetközileg nézzük a Sötét Főnix bevételét, akkor a számok még lesújtóbbak, hiszen a jegyeladások 252,2 millió dollárnál megálltak, ez a szám pedig messze elmarad a 2000-ben bemutatott első X-Men résztől, holott egy 200 milliós büdzsével bíró alkotásról beszélünk.

X-Men: Sötét Főnix

Még több a témában...

A Kampókéz rendezője, Nia DaCosta hozza a Marvel Kapitány 2. részét

Kévés Bence Mihály

James Gunn biztosította a rajongókat afelől, hogy nem fog késni A galaxis őrzői vol. 3.

Kévés Bence Mihály

A Disney CEO a Fekete Özvegy-film Disney+ debütálásáról is utalt?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat