Főoldal Filmek A Sony Pictures és az Apollo Global készpénzes ajánlatot tett a Paramount Global felvásárlására
Filmek

A Sony Pictures és az Apollo Global készpénzes ajánlatot tett a Paramount Global felvásárlására

Összebútorozik a Sony Pictures és a Paramount Pictures?

356
Paramount

Néhány hete már írtunk arról, hogy a Sony Pictures és az Apollo Global Management befektetési cég érdeklődik a Paramount Global iránt, most úgy tűnik, hogy az érdeklődő komoly ajánlatot tett. A Wall Street Journal tegnapi számában arról cikkeztek, hogy egy 26 milliárd dolláros, készpénzes ajánlattal keresték meg a stúdiót, hogy összebútorozzanak.

Eközben a New York Times arról számolt be, hogy a Sony és az Apollo a héten küldött egy levelet, amelyben nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatról olvashattak a felek. Ennek érvényében a Sony jelentős többségi tulajdonossá válna, illetve a kontroll is a kezükben lenne, míg az Apollo kisebb részvényi társtulajdonként érkezne.

Először április elején jelentették, hogy a Sony tárgyalásokat folytat arról, hogy az Apollóval közös ajánlatot tegyen a vállalat megvásárlására. A WSJ beszámolója szerint csütörtöki napon nyújtották be a levelet az ajánlatukról, amelyet a Sony Pictures vezérigazgatója, Tony Vinciquerra és az Apollo partnere, Aaron Sobel írt alá. Próbálták mindkét félt megkeresni a hírrel kapcsolatban, de eddig a pontig egyik vállat sem reagált a sajtóban leírtakra.

A New York Times korábbi beszámolója szerint, amennyiben létrejön az üzlet, a Sony gyakorlatilag bekebelezné teljes egészében a Paramount összes tevékenységét, legyen szó filmcímekről vagy szolgáltatásról. A Paramount Pictures mellett a Paramount egy sereg tévécsatornát üzemeltet az Egyesült Államokban és a világ több országában, köztük például a Nickelodeont, a CBS-t, a Comedy Centralt, a Showtime-ot és az MTV-t, valamint a Paramount+ streaming szolgáltatást. A Sony jelenleg az egyetlen nagy szórakoztatóipari stúdió, amelynek nincs saját streaming szolgáltatása.

Talán a Paramount legértékesebb tulajdonát olyan filmcímek teszik ki, mint a SpongyaBob Kockanadrád, a Star Trek, a Top Gun, a Mission: Impossible, a Sonic, a sündisznó, a Transformers, a Yellowstone és még sok más.

Az ajánlattételre akkor került sor, amikor a Paramountnál belső átszerveződések kezdődtek. A cég veteránja, Bob Bakish hétfőn lemondott a vezérigazgatói posztról (ami néhány órával később egy rendhagyó, kilenc perces eredménybeszámolót eredményezett), helyére pedig Chris McCarthy, George Cheeks és Brian Robbins hármasa lépett. A Paramount és a Skydance Media között egyre szorosabb kapcsolat alakult ki, ami ellen Bakish a hírek szerint erősen tiltakozott.

Paramount Pictures
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események