Főoldal Filmek A Sony megalapította a Playstation Productions stúdiót, hogy adaptálják játékait
Filmek

A Sony megalapította a Playstation Productions stúdiót, hogy adaptálják játékait

Sony a vezető a konzolpiacon, így nem meglepő a döntés, hogy címeiket szeretnék tévésorozatokban és mozifilmekben is kamatoztatni.

434
Playstation Productions

Sony a vezető a konzolpiacon, így nem meglepő a döntés, hogy címeiket szeretnék tévésorozatokban és mozifilmekben is kamatoztatni.

A Sony Interactive Entertainment minap bejelentette, hogy a Playstation Productions néven megalapított stúdióval szeretnének minél több adaptációt készíteni a már a Sony katalógusában fellelhető videojáték-címekből és franchiseokból, ami akár azt is jelentheti, hogy Kratos-szal hamarosan már nemcsak a konzolokon találkozhatunk, hanem a tévék képernyőin is.

Az új vállalkozás vezetője Asad Qizilbash lesz, a stúdió működését pedig – a szintén Sony tulajdonban lévő – a SIE Worldwide Studios jelenlegi elnöke, Shawn Layden fogja felügyelni. A The Hollywood Reporter készített interjút Laydennel:

25 éves tapasztalatunk van videojáték-fejlesztésben, és a 25 év alatt nagyszerű játékokat, franchise-okat és történeteket teremtettünk. Úgy érezzük, most ez egy jó alkalom arra, hogy más médialehetőségek után nézzünk, legyen az streamingszolgáltatás, film vagy tévé, ahol világunkat egy másik aspektusból is bemutathatjuk.

A Sony számos különböző történettel bír és világgal bír a PlayStation konzolon, kezdve a Last of Ustól, a nagy sikerű God of Waron át a Sony legismertebb címéig az Unchartedig, melyek évek óta csak arra várnak, hogy adaptálják őket. A Sony azért is bízik a sikerben, mert több mint 100 saját tulajdonú tartalommal bír, legyen szó kalandról, sci-firől, akcióról, vagy horrorról. Ezekben a kategóriákban kedvünkre szemezgethetünk a jobbnál-jobb játékokkal, s ezek után a Playstation Productions ebből fog csemegézni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

PlayStation Studios
PlayStation

Egy ideig nem várható nagyobb PlayStation-exkluzív játék a Sony stúdióitól

2025 márciusig nem érdemes God of War vagy Marvel’s Spider-Man szintű játékokat...

Helldivers 2
Játékok

A Helldivers 2 megdöntötte a God of War rekordját

A Sony új multiplayere nagyon népszerű lett.

Naughty Dog
PlayStation

Min dolgozik a Naughty Dog?

Vajon új The Last of Us, Uncharted vagy valami teljesen új készülhet?