Wide Screen
Image default
Filmek

A Sony megalapította a Playstation Productions stúdiót, hogy adaptálják játékait

Sony a vezető a konzolpiacon, így nem meglepő a döntés, hogy címeiket szeretnék tévésorozatokban és mozifilmekben is kamatoztatni.

A Sony Interactive Entertainment minap bejelentette, hogy a Playstation Productions néven megalapított stúdióval szeretnének minél több adaptációt készíteni a már a Sony katalógusában fellelhető videojáték-címekből és franchiseokból, ami akár azt is jelentheti, hogy Kratos-szal hamarosan már nemcsak a konzolokon találkozhatunk, hanem a tévék képernyőin is.

Az új vállalkozás vezetője Asad Qizilbash lesz, a stúdió működését pedig – a szintén Sony tulajdonban lévő – a SIE Worldwide Studios jelenlegi elnöke, Shawn Layden fogja felügyelni. A The Hollywood Reporter készített interjút Laydennel:

25 éves tapasztalatunk van videojáték-fejlesztésben, és a 25 év alatt nagyszerű játékokat, franchise-okat és történeteket teremtettünk. Úgy érezzük, most ez egy jó alkalom arra, hogy más médialehetőségek után nézzünk, legyen az streamingszolgáltatás, film vagy tévé, ahol világunkat egy másik aspektusból is bemutathatjuk.

A Sony számos különböző történettel bír és világgal bír a PlayStation konzolon, kezdve a Last of Ustól, a nagy sikerű God of Waron át a Sony legismertebb címéig az Unchartedig, melyek évek óta csak arra várnak, hogy adaptálják őket. A Sony azért is bízik a sikerben, mert több mint 100 saját tulajdonú tartalommal bír, legyen szó kalandról, sci-firől, akcióról, vagy horrorról. Ezekben a kategóriákban kedvünkre szemezgethetünk a jobbnál-jobb játékokkal, s ezek után a Playstation Productions ebből fog csemegézni.

Még több a témában...

Kövesd élőben a Gamescom 2019 nyitányát

Sinka Tamás

A vártnál olcsóbb lehet a PS5!

Héja Szabolcs

Első kézből: Batman – The Telltale Series: Episode 2

Kovács Dénes

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább