Főoldal BREAKING A Sony bejelentette a The Last of Us Part II remastered kiadását PlayStation 5-re
BREAKINGPlayStation

A Sony bejelentette a The Last of Us Part II remastered kiadását PlayStation 5-re

Új játszható karakterekkel, új játékmódokkal és extra tartalmakkal érkezik a The Last of Us Part II remastered.

520
The Last of Us Part II
Forrás: PlayStation

Pénteken már több újságíró is megszellőztette a hírt, hogy a Sony kiküldte a kódigénylőket, amelyek a nagysikerű The Last of Us Part II című videójáték felújított, úgynevezett remastered változatáról szóltak. Miután több portál is lehozta a hírt, hogy érkezik a PlayStation 5 konzolokra kihegyezett feldolgozás, a Sony hivatalos közleményben jelentette be.

A kommünikéből kiderült, hogy akinek a birtokában már ott van a The Last of Us Part II, azok 10 dollárért frissíthetik majd a videójátékot a felújított változatra a PlayStation 5-ön. Természetesen digitális frissítésről beszélünk ebben az esetben. A közleményből az is kiderült, hogy a mentések is importálhatók lesznek, bár ezzel kapcsolatban voltak félreértések, ezért a videójátékot fejlesztő cég pontosított.

A Naughty Dog tisztázta, hogy frissítést követően a mentések csak abban az esetben lesznek elérhetőek a PlayStation 5-ön, amennyiben a konzol rendelkezik lemezmeghajtóval. “A PS4-re kiadott lemezek tulajdonosainak minden alkalommal be kell helyezniük azokat a PS5-be, amikor le akarják tölteni vagy játszani akarnak a PS5 digitális változatával” – magyarázza a Naughty Dog blogbejegyzése. A felújított változat 2024. január 19-én jelenik meg PlayStation 5-re, a remaster PC-s változatáról nincs szó.

A remaster kiadásról elárulták, hogy egy vadonatúj roguelite túlélő módot, valamint rengeteg játékmenet-fejlesztést tartalmaz. Az új túlélő mód a No Return nevet kapta, és ebben a módban a játékosok maguk választhatják meg útjukat a különböző ellenségekkel és helyszínekkel való véletlenszerű találkozások sorozatán keresztül. A cél, hogy maradj életben és harcolj a túlélésért. A No Returnben lesznek feloldható karakterek, amelyek közül néhányan most először tűnnek fel a sorozatban, korábban egyik részben sem játszhattunk velük, és méghozzá egyedi játékmenettel és tulajdonságokkal ruházzák fel ezeket az új szereplőket.

További kiegészítők: egy új speedrun mód, amelyben a játékosok megpróbálhatják megdönteni egymás idejét, valamint egy új Guitar Free Play mód, és ahogy az elnevezés is mutatja, ebben hangszereken tehetjük próbára magunkat. Ellie és Abby számára is lesznek új, feloldható karakter- és fegyver-fejlesztések. A Lost Levels például lehetővé teszi a játékosok számára, hogy felfedezzék három olyan új pálya korai fejlesztési verzióját, amelyeket az eredeti PS4-es játékban nem láthattak.

A remaster természetesen támogatni fogja a 4K-s kimenetet Fidelity módban, és gyorsabb töltési idővel rendelkezik, valamint a DualSense még nagyobb élményt biztosít a játékosoknak.

The Last of Us: Part II
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

Stellar Blade
PlayStation

Visszatérítik a Stellar Blade árát az elégedetlen játékosoknak

A Sony meghallotta a kritikákat a játék cenzúrájával kapcsolatban.

PlayStation 5
PlayStation

Kiszivároghattak a PS5 Pro részletei, brutálisan erős konzol jöhet

A pletykák szerint akár 2024 karácsonyán érkezhet az új PlayStation 5 Pro.