Főoldal Játékok A Sony 250 millió dollárt invesztált az Epic Games-be
Játékok

A Sony 250 millió dollárt invesztált az Epic Games-be

A japán vállalat így kisebbségi tulajdonossá vált az Unreal Engine 5 felett is.

639
Unreal Engine 5

A két cég tegnap jelentette be az eddig is közeli együttműködésük új formáját a VentureBeaten, mely által a Sony letett az Epic Games asztalára 250 millió dollárt. Nem kell megijedni nem válnak ettől az Epic dolgai, mint a Fortnite vagy az Unreal Engine 5 Sony exkluzívvá. Egy nagyobb, eddig 1,83 milliárd dolláros gyűjtés része ez, melynek célja a szórakoztatóipari technológiák fejlesztése, gamer, filmes és zenei vonalon is.

Az Epic és a Sony tovább mélyíti ezáltal, az eddig is komoly munkakapcsolatát. A Sony-nak kellenek is a bajtársak a lassan kibontakozó, Microsofttal vívott konzolháborúban. Noha az Epic Games eddig is mindent megtett a multiplatform megjelenések érdekében, ha a Sony mégis profitál közvetlenül az üzletből, arra sajnos nem derült eddig fény. Tekintve, hogy a bejelentés sehol sem utal konkrétan a PlayStation divízióra, lehetnek a háttérben komolyabb filmes és zenei ambíciók is. Gondoljunk csak a legutóbbi Travis Scott koncertre, ami Fortnite-beli eseményként valósult meg.

Szerző
Fonyódi Dávid

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...