Wide Screen
Image default
Filmek

A Skywalker kora egy új Erő-képességet mutat be, ami valószínűleg feldühíti majd a rajongókat

Ne becsüld alá az Erőt! Ha azt gondoltátok, hogy már mindent megtanultunk az Erőről, tévedtetek, hiszen a Skywalker korában új Erőtrükköt látunk.

Ne becsüld alá az Erőt! Ha azt gondoltátok, hogy már mindent megtanultunk az Erőről, tévedtetek, hiszen a Skywalker korában új Erőtrükköt látunk.

A Star Wars: Skywalker kora rendezője, J.J. Abrams a napokban elárulta, hogy a Skywalker-saga utolsó részében lesznek eddig nem látott Erőtrükkök, amelyek talán majd megosztják a rajongókat. Rian Johnson már mutatott néhányat belőlük Az utolsó Jedikben, és talán az új rész elemei sem nyerik majd el mindenki tetszését.

A Vanity Fair beszélgetett J.J. Abrams író-rendezővel, aki az interjúban azzal érvelt az új képességek mellett, hogy „a korábban látott részek mellett” valami újat is lássunk a filmben, bár tisztában van vele, hogy ezzel nem lesz mindenki elégedett:

Nagyon fontos volt, hogy ne csak ismételjük a már látott dolgokat, hanem új elemeket is hozzáadjunk – amikről tudtam, hogy néhányakat feldühítenek majd, míg mások izgalmasnak találják majd ezeket. Az új dolgok között nemcsak arról van szó, hogy hagyományos, kötelező jeleneteket készítsünk, mint például az üldözés vagy a fénykard párbaj, vagy valami hasonló. Azt akartuk, hogy ez a film az Erő aspektusait olyan módon mutassa be, ahogy eddig még nem láttuk.
J.J. Abrams

Ilyen új Erőtrükkökre láttunk példát két éve Az utolsó Jedikben, ahol is Rey és Kylo Ren elméje az Erő segítségével összekapcsolódott, s úgy beszélgettek egymással, mintha egy helyen lettek volna. Luke Skywalker olyan trükköt mutatott be, amit eddig egy Star Wars alkotásban sem láttunk, asztrálteste harcolt egykori tanítványával, de Leia Organa is mutatott egyet s mást, ahogyan az Erő segítségével életben maradt az űrben is. Az új elemekkel kapcsolatban azonban sok rajongó aggodalmát fejezte ki, s ezzel Abrams is tisztában van, hogy nem mindenki képes elfogadni az új dolgokat, a franchise rajongótábora hűen ragaszkodik a már megismert dolgokhoz, nem kérnek az újakból.

Kihívást jelentett ennél a filmnél, hogy három trilógia befejezése mellett egy olyan történetet meséljen el, ami ne csak elkerülhetetlen, hanem meglepő is legyen. Vannak néhányan, akik nem akarják elfogadni az új dolgokat, ők kérdés nélkül találnak dolgokat, amiket elutasítanak. És vannak olyanok, akik szeretnék ezeket, ők megtalálják majd a szeretni való dolgokat. Úgy érzem, hogy kritikát kapsz a túl sok változtatásért, de akkor is kritizálnak, ha nem hozol bele elég változást. De mindenkinek szíve joga elmondani véleményét.

Hogy mindez mit jelent majd a franchise jövőjére nézve, még maga a rendező sem tudta megmondani, hogy a film bemutatója után látjuk-e még majd az új Erőtrükköket, vagy csak ezek az új képességek csak erre a filmre korlátozódnak:

Nem tudok arról beszélni, hogy ez mit jelent a Star Wars jövőjére nézve, de amit mondhatok, hogy nem azért akartok beülni erre a filmre, amit már korábban láttatok. Azért akarod megnézni, mert bizonyos karaktereket megszerettetek. Azért akarsz elmenni a filmre, mert bizonyos karaktereket szeretsz, többet akarsz látni belőlük. Előfordulhat, hogy azért nézed meg, mert szereted a Star Warsot, hogy milyen érzés, hogy hogyan néz ki és mekkorát szól. Valami újat akarsz látni, ami sokkol, hihetetlenül szórakoztató, és nagy szívvel bír. És meg akarsz bizonyosodni arról, hogy új elemekkel bővül a történet, még akkor is, ha ezzel bezárul.

Már nem kell sokat aludnunk, hogy magunk is lássuk, milyen új trükköket mutatnak be a filmben, hiszen a Skywalker kora országos bemutatója december 19-én lesz.

Még több a témában...

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Daisy Ridley elmesélte, hogy Az ébredő Erő korai tervében még Kenobi is lehetett volna

Kévés Bence Mihály

Megmutatták közelebbről is Rey új, arany pengéjű fénykardját a Skywalker korából

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat