Főoldal Sorozatok A showrunner az élőszereplős Alien-sorozat bemutatójáról beszélt
Sorozatok

A showrunner az élőszereplős Alien-sorozat bemutatójáról beszélt

A sztrájk véget ért, így folytatódik a munka, de még nagyon távoli az Alien-sorozat bemutatója.

467
Alien: Covenant
Forrás: 20th Century Fox

Az Alien-franchise készülő élőszereplős sorozatának a showrunnerje, Noah Hawley számolt be arról, hogy hol tart a várva várt sorozat így a színészsztrájk végén, és elárulta azt is, mikorra várható a sorozat premierje. A munkát nyáron elkezdték, de a hollywoodi sztrájkok, az író- és színészsztrájk bizony őket is hátráltatta.

Amikor a Disney felvásárolta a 20th Century Foxot, a mikiegeres szörnyeteg nem csak az X-Men és a Fantasztikus Négyes filmes jogait kaparintotta meg. Az Alien- és Predator-franchise is az ölükbe hullott, az utóbbi pedig már kapott egy rebootot is, amit tavaly nyáron mutattak be a Disney+-on Préda címmel.

Visszakanyarodva a Xenomorphokra, jövőre kapunk egy új filmet – Alien: Romulus címmel Fede Alvarez-től és egy tévésorozatot, amelyen a Fargo és a Légió showrunnerje, Noah Hawley dolgozik. A sorozat cselekménye hetven évvel Sir Ridley Scott 1979-es klasszikusa, vagyis A nyolcadik utas: a Halál eseményei előtt játszódik, és most először a Földön.

Hawley nemrég a The Wrap című lapnak a sorozat munkálatiról beszélt. Bár a SAG-AFTRA sztrájk végeztével ez az ütemterv változhat, úgy tűnik, hogy az élőszereplős sorozatra jóval többet kell várnunk, mint a mozifilmre.

Mindannyian csak a sztrájk végére várunk. A terv jelenleg az, hogy januárban visszamegyünk és februárban kezdjük el forgatni, és úgy néz ki, hogy körülbelül júliusig forgatunk, ami azt jelenti, hogy valahol 2025 első felére időzítjük a bemutatót. Az első óra nagy részével már elkészültem a sorozatból. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag semmit nem tudtam felvenni a sztárok nélkül. Szóval a sorozat nagy részét még le kell forgatnom, és még hét órát kell felvennünk. Természetesen szerettem volna minél hamarabb bemutatni a rajongóknak.

Noah Hawley

A tévésorozatnak nem kevés kihívással kellett szembenéznie, kezdve a világjárvánnyal, de az egyik fő oka, amiért nem tudtak forgatni, hogy a sorozat főszereplője, Sydney Chandler amerikai, így neki tilos volt forgatni amíg a SAG-AFTRA és a stúdióvezetők nem egyeztek meg. Mindössze a nemzetközi szereplőkkel forgathattak, de utána le kellett állítani a munkát. A sorozatban Chandler mellett Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav és Kit Young is szerepel.

Alien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események