Főoldal Filmek A Shazam! Az istenek haragja egyik főhőse nyíltan felvállalja, hogy meleg
Filmek

A Shazam! Az istenek haragja egyik főhőse nyíltan felvállalja, hogy meleg

Fontos változást a DC Comics képregényeihez képest, de ezzel csak a rajongóknak szeretnének megfelelni.

566
Shazam! Az istenek haragja
Forrás: DC Studios

A Shazam! Az istenek haragja bemutatója rohamosan közeledik, már csak két hét van a premierig, és a film egyik írója most megerősítette a rajongóknak, hogy a Shazam-család egyik tagja nyíltan meleg lesz a közelgő folytatásban. A szuperhősfilmeket gyakran kritizálják az elfogadás hiánya miatt, bár láttunk már apró lépéseket, de sokan továbbra is elégedetlenek.

Nagy lépést tett most a Shazam! Az istenek haragja az elfogadás felé, hiszen az egyik főhős meleg lesz. Ez Pedro Peña lesz, akit Jovan Armand és D. J. Cotrona alakít. Henry Gayden író a Dorkaholicsnak adott interjújában jelentette ezt be.

Az egyetlen újdonság a [Az istenek haragja] esetében az, hogy sokkal nyíltabban beszélünk arról, hogy Pedro meleg. Pedig erre már az első filmben is nagyon finoman utaltunk.

És úgy gondoltam, hogy nagyon fontos volt, és nagyon, nagyon harcoltunk azért, hogy ezt is kifejtsük és előtérbe helyezzük ebben a filmben.

Henry Gayden

Ez egy fontos eltérés lesz a film és a képregények között, a DC Comics írásaiban ugyanis a karakter nem meleg, és inkább mellékszereplőt tölt be, mint főszereplőt. Ez egy jelentős változás a forrásanyaghoz képest. Amit pedig a karakterről röviden tudni lehet, hogy Pedro a csapat egyik legerősebb tagja, és várhatóan ezzel a két tulajdonsággal sokkal nagyobb szerepet kaphat majd a folytatásban, de igaz ez a film többi főszereplőjére is, miután a Shazam-család az első részben meglehetősen kis szerepet kapott.

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról, és lazán bűnüldöznek. Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek. A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

A Shazam! Az istenek haragja 2023. március 17-én jelenik meg.

shazam 2 shazam fury of the gods pedro pena dj cotrona
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.