Főoldal Filmek A Rocky producere megerősítette, készül a Creed IV
Filmek

A Rocky producere megerősítette, készül a Creed IV

Michael B. Jordan kiütéssel győzött a ringben, naná hogy jön a Creed IV.

1.3k
Creed III
Forrás: MGM

Michael B. Jordan elsőfilmes rendezőként a lehető legjobb értelemben nagy port kavart az év elején bemutatott Creed III című filmmel. Sokan hiányolták Sylvester Stallone karakterét, mondván, hogy Rocky nélkül nincs Creed, de ez nem igaz. Kritikánkban úgy fogalmaztunk, hogy Rocky nélkül még tökéletesebb lett, és talán minden idők legjobb bokszolóját láttuk a filmvásznon. Ennek örömére érkezik a Creed IV.

Jordan kockázatot vállalt, amikor bejelentkezett a film rendezésére, hiszen mellette ő játssza a főszereplőt is. Azonban sikeresen vette az akadályokat, és a franchise legjobb filmjeként írta be nevét a történelembe. A film nemcsak kereskedelmi, hanem kritikai sikert is aratott, így nem meglepő, hogy rendező-főszereplőként tér vissza a most bejelentett Creed IV. részben. Irwin Winkler producer a Deadline kérdésére megerősítette, hogy Jordan rendezőként is visszatér.

“Most tervezzük a Creed IV-et, és van egy nagyon jó sztorink, egy nagyon jó cselekményünk” – mondta Winkler. Megemlítette továbbá, hogy a tervek késedelmet szenvedtek “a sztrájk miatt, mint mindenki más”, de “valószínűleg egy év múlva már elkezdjük az előkészítő munkálatokat”. A negyedik rész terveit már a harmadik rész sikere után felvázolták, és most hivatalosan is megfilmesítik azt. Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal Jordan milyen trükköt húz elő a kalapjából másodfilmes filmrendezőként, miután a Creed III. feldobta, új életet lehelt a franchise-ba.

Óriási siker volt a Creed III

Jordan irányította a filmet Keenan Coogler és Zach Baylin forgatókönyve alapján, amelyet Ryan Cooglerrel közösen írtak. A film Adonis Creedet követi életének új szakaszában, ahol egyrészt elismert és visszavonult bokszoló, másrészt odaadó családapa. A dolgok akkor vesznek fordulatot, amikor a bajnok egy régi haverja, Damian (Jonathan Majors) kiszabadul a sittről. Tizennyolc évet húzott le odabent, és abból körülbelül tizenhatot gyúrással tölthetett. Elképesztő formában van, és forr benne a düh. Mindenkit utál, aki kinn volt, amíg ő benn. De a legjobban a bajnokot gyűlöli – és be akarja bizonyítani, hogy neki jár a cím. És odabenn nem sportszerű meccsre készült. A gyerekkori barátoknak meg kell küzdeniük egymással. Adonis csak akkor győzhet, ha mindent kockára tesz: ő nagyon sokat veszíthet, az ellenfele viszont semmit.

Elődeihez hasonlóan ez a film is óriási kasszasiker lett, világszerte 275 millió dollárt kaszált, ezzel a legnagyobb bevételt hozó Creed-film lett. A Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalon 95 százalékos értékelést húzott be a ítészektől, valamint 89 százalékra értékelték a rajongók. Jordan és Majors mellett visszatért Tessa Thompson mint Bianca, Wood Harris mint Little Duke, Florian Munteanu mint Viktor Drago, Phylicia Rashad mint Mary Anne Creed, José Benavidez Jr. mint Felix Chavez, Selenis Leyva mint Laura Chavez és Anthony Bellew mint Ricky Conlan.

Creed III.
Forrás: MGM
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...