Főoldal Filmek A rendezőnő akarta, hogy az MCU egyik legrövidebb filmje legyen a Marvelek
Filmek

A rendezőnő akarta, hogy az MCU egyik legrövidebb filmje legyen a Marvelek

Pánikra semmi ok, nem azért lett rövid a Marvelek, mert többször is meg kellett vágni.

497
Marvelek
Forrás: Marvel Studios

A Marvelek bemutatóját megelőző hetekben a legtöbb pletyka a film játékideje körül forgott. A 105 perces időtartamával az MCU történetének legrövidebb filmje lesz a héten mozikba kerülő produkció. Tekintettel a mostani filmekre, nem ritka a filmeknél a 3 órás játékidő sem, visszatérő beszédtéma volt a film játékideje, hogy mi az oka, amiért ilyen rövid lett a Marvelek, esetleg többször is meg kellett vágni?

A film rendezője, Nia DaCosta nemrég a Digital Spy portálnak azt nyilatkozta, hogy mindig is azt tűzte ki célul, hogy két óra alatti Marvel-filmet készít.

Nagyon szerettem volna, ha két óra alatt marad. Igazából mindig a játékidőre gondolok, amikor belevágok egy filmbe. Úgy érzem, hogy nem kell hosszúnak lennie, ha nem muszáj, mert 1 óra 45 perc elég átlagos egy filmnél, szóval mindannyian nagyon izgatottak voltunk.

Még akkor is, ha a Marvel Moziverzum legrövidebb filmjéről beszélünk, DaCosta hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy akciófronton keveset fogunk látni.

“Gazdagítjuk azt a történetet, amit [a Marvel] most kezd igazán kibontani, például hogy a nők szarrá verik egymást” – mondta DaCosta. “Sok [ilyet] csinálunk ebben a filmben, ami nagyon izgalmas számomra, mert imádom a harci jeleneteket. Nagyon izgatott voltam, hogy én lehetek a rendező. Azt hiszem, a fő harci jelenetre nagyon büszke vagyok. Ez olyasmi, amit még nem láttál az MCU-ban, a természetéből adódóan, a váltások miatt”.

Carol Danvers, vagyis Marvel Kapitány visszaszerezte személyazonosságát a zsarnoki kreektől és bosszút állt a Legfőbb Intelligencián. Ám a nem várt következmények az univerzum destabilizációjának terhét rótták Carol vállaira. Miután kötelességteljesítés közben egy kree forradalmárhoz köthető, rendellenes féreglyukba kerül, képességei összekeverednek a Jersey Cityben élő, Marvel Kapitány-rajongó Kamala Khan, azaz Ms. Marvel képességeivel, illetve Carol elhidegült unokahúga, az asztronauta Monica Rambeau kapitány képességeivel. A szokatlan hármasnak meg kell tanulnia csapatként dolgozni, hogy Marvelekként megmentsék a világegyetemet.

A film főszereplői Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton és Park Seo-joon. A rendező Nia DaCosta, a producer pedig Kevin Feige. Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Mary Livanos és Matthew Jenkins executive producerek. A forgatókönyvet Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik és Zeb Wells írta.

Marvelek bemutatójára 2023. november 9-én kerül sor a mozikban.

Marvelek
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Venom - Az utolsó menet
Filmek

A Venom – Az utolsó menet feltárja a szimbióták eredetét, a szimbióták teremtőjét?

Venom és a szimbióták teremtője, a sötétség ura is szerepet kaphat a...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

Rekordbevétellel nyithat a Deadpool & Rozsomák

Történelmi jelentőségű lehet a Deadpool & Rozsomák nyitóhétvégéjre.