Főoldal Filmek A rendező szerint nem Disney-ezték el, és A majmok bolygója: A birodalom könnyebb hangvétele ellenére sem lett gyerekes
Filmek

A rendező szerint nem Disney-ezték el, és A majmok bolygója: A birodalom könnyebb hangvétele ellenére sem lett gyerekes

A rajongók aggódnak A majmok bolygója: A birodalom hangvétele miatt, hogy gyerekes folytatást kapunk jövőre.

707
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

A majmok bolygója: A birodalom rendezője, Wes Ball megnyugtatta rajongókat, hogy a Disney ölébe hullott franchise hű marad a korábbi részekhez, nem készül gyerekes folytatás a nagy sikerű sci-fihez. Az első előzetes után úgy tűnt, hogy új megvilágításban jövőre érkező folytatás miatt aggódhatunk, mert szakít a komolyabb hangvétellel.

Az utóbbi években kiderült, hogy a 20th Century Studios teljesen máshogy áll a régmúltú történetekhez, és ahelyett, hogy egyszerűen újra elmesélnének egy történetet vagy folytatást kapna, inkább átadják a stafétabotot egy másik szereplőnek, és az ő szemszögéből mesélik tovább. Ez a felfedezés sokkolta a rajongókat, mikor meglátták A majmok bolygója: A birodalom első kedvcsinálóját, bizonyossá vált, hogy Cézár története véget ért, nem láthatjuk azt, ahogy a klasszikus filmekből ismert diktátorrá vált, hanem helyére lépett a fia, s ez az ő története lesz innentől.

Most a Disney tulajdonában lévő 20th Century Studios ott folytatja, ahol az előzménytrilógia abbamaradt, új szereplőkkel és helyszínnel egy királyságban, ahol a majmok és emberek konfliktusa helyett inkább egy majmok közötti háború van kibontakozóban.

Az Empire magazinnak adott interjújában Wes Ball elmondta, hogy a folytatás milyen messzire visz minket a jövőben. “Egy nagy ugrást akartam tenni az időben előre” – kezdte a rendező anélkül, hogy elárulta volna, pontosan mennyi idő telt el A majmok bolygója: Háború óta. “Elég jelentős, hogy szellemként Cézár még mindig jelen van a filmben, de a legtöbb élő rokona már nem szerepel benne.”

“Ha az előző három film a kőkorszak volt” – folytatja -, “akkor itt azt láthatjuk, mi történik, amikor belépnek a bronzkorba”.

A történet hangvételével kapcsolatban Ball annyit elárult, hogy egészen más lesz a fiatalabb főszereplőnek köszönhetően. A majmok bolygója-franchise a “fiatal felnőttek” útjára lép? Az útvesztő rendezője sok tapasztalatot szerzett ezen a téren a korábbi munkáinak köszönhetően, de biztosította a rajongókat arról, hogy nem erről van szó.

Amikor elkezdtem dolgozni rajta, azt mondtam: ‘érzésre a Majmoknak szüksége van egy kis Star Warsra’. Az egész még mindig nagyon a valóság talaján áll, de alapvetően egy küldetés elbeszéléséről van szó. A főszereplőnk – a fiatal, befolyásolható Noa [Owen Teague] – útközben találkozik karakterekkel, és felébred, miközben egy olyan helyre kerül, amely próbára teszi, és végül kihozza az igazi énjét. Nem vicceltük el, nem Disney-eztük el, ha szabad ilyet mondanom! De egy fiatalosabb szellemiséget vittünk bele.

Well Ball

Az új rész egy teljesen más szemléletű film lesz a korábbiaktól, és eddig úgy tűnik, hogy a posztapokaliptikus világ korai kalandjai nagyobb szerepet játszanak a franchise jövőjében. Már csak időutazásra és egy szeszélyes űrhajósra van szükségünk, hogy azt kapjuk, amit az 1960-as években.

Ahogy a film hivatalos szinopszisában olvasható: “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

A majmok bolygója: A birodalom bemutatójára 2024. május 23-án kerül sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A majmok bolygója: A birodalom alkotói kilenc filmes történetet álmodtak meg

Bőven maradt még történet A majmok bolygója előzményében.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmkritikák

A majmok bolygója: A birodalom kritika

Egy méltó és a franchise egyik legjobb része lett A majmok bolygója:...