Főoldal BREAKING A Préda rendezője egy új Ragadozó-filmen dolgozik, de vajon folytatás lesz?
BREAKINGFilmek

A Préda rendezője egy új Ragadozó-filmen dolgozik, de vajon folytatás lesz?

Megtudtunk néhány dolgot az új Ragadozó-filmről, például mikor játszódik.

195
Préda
Forrás: Hulu

A 2022-es Préda nagy sikert aratott, így nem meglepő, hogy Dan Trachtenberg és a 20th Century Studios ismét összefog, hogy valami újat alkossanak. Hivatalosan még nem jelentették be a projektet, de egy ideje már sejtettük, hogy valamin ügyködnek, most viszont egy bennfentes arról jelentett, hogy készül a sci-fi thriller legújabb része.

A projektre csak Badlands címen hivatkoznak a stúdiónál, és nem a Préda közvetlen folytatása, ahogy arra sokan számítottak, hanem egy eredeti történet, amely a Ragadozó-univerzumban játszódik valamikor a távoli jövőben. Magáról a cselekményről konkrétumokat nem derítettek ki, de az új film női főszereplővel érkezik. Az előző filmben Amber Midthunder alakította Narut, egy fiatal komancs nőt, aki a 18. század eleji Észak-Amerikában találja szemben magát a fejlett idegen ragadozóval.

Trachtenberg és Patrick Aison forgatókönyvíróval dolgozott a Préda történetén, és annyira jól ment a munka, hogy ismét együtt dolgoznak. Az előzményfilm minden szempontból siker volt, a kritikusok szerették, és mellette kereskedelmi sikert aratott, hiszen a Hulu egyik legnézettebb műsora volt, de talán ennél is fontosabb, hogy új életet adott a franchise-nak.

Az eredeti, 1987-es Ragadozó című filmben olyan sztárokat láthattunk elit kommandósok szerepiben, mint Arnold Schwarzenegger, a néhai Carl Weathers és Jesse Ventura, akik a perzselő dzsungelben élet-halál harcot vívtak egy szörnyeteggel. A John McTiernan által rendezett akcióthriller fontos szerepet játszott Schwarzenegger karrierjében, hogy Hollywood egyik legnagyobb akciósztárjává emelkedjen fel. Három folytatás is készült hozzá, az 1990-es Ragadozó 2., a 2010-es Ragadozók és a 2018-as Predator – A ragadozó.

Trachtenberg a 2016-os Cloverfield folytatásával, a 10 Cloverfield Lane című filmmel tört fel. Az volt Trachtenberg nagyjátékfilmes rendezői debütálása. A rendező korábban is alkotott, először a Portal: No Escape című rövidfilmjével hívta fel magára a figyelmet, amely egy rajongói filmnek indult a népszerű videójáték-sorozat alapján.

Préda
Forrás: Hulu
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Préda
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru...

Préda
Filmek

A Préda rendezője “izgalmas megbeszélésekről” számolt be, amikor a folytatásról faggatták

Borítékolható a Préda folytatása, a kérdés csak az, mikor és hol mutatják...

Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.
Filmek

A Ragadozók elsődleges prédái nem az emberek és nem is a Xenomorphok

Egy képregényből kaptunk választ, hogy a Ragadozók mit tekintettek elsődleges prédájuknak.