Főoldal Filmek A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be
Filmek

A Préda egyik törölt jelenete Naru és a Ragadozó első találkozását mutatta volna be

A költségvetési és logisztikai problémák miatt törölni kellett egy jelenetet, ami Naru és a Ragadozó végső összecsapását vezette volna fel.

593
Préda
Forrás: Hulu

A Disney+ tavaly nyáron mutatta be a Préda című filmet, és a pozitív fogadtatás után mindenki a folytatást várja. Hivatalos bejelentést még nem kaptunk, de már folynak az egyeztetések, és még abban se lehetünk biztosak, hogy közvetlen folytatás készül az első rész főszereplőjével. Egy évvel a film bemutatója után is derülnek ki érdekességek, most éppen egy olyan törölt jelenetről beszélt a rendező, amiben Naru a fákon kifigyelte volna a Ragadozót.

A Préda a Predator-franchise diadalmas visszatérését jelentette. Bár a film nem került a mozikba, külföldön a Hulu, hazánkban pedig a Disney+ adott otthont a filmnek, amiről még a kritikusok is elismerően nyilatkoztak. A közönség rajongott Amber Midthunder alakításáért, aki Narut, egy vad, fiatal komancs harcost alakít, akinek az útja keresztezi az idegen Ragadozó útját. A film a régi időkben, 1719-ben játszódik a Nagy Síkságon.

Dan Trachtenberg legutóbb a Slashfilmnek adott interjúja során bepillantást engedett a film készítésének kulisszái mögé. A direktor egy olyan kivágott jelenetről beszélt, amelyben a fák tetején Naru először találkozik a Ragadozóval, még a film elején.

Ez egy kis filmes rendezői trükk volt. Ezt egy szekvenciának szántuk – Naru a film elején a fán volt, szóval az én fejemben az volt a cél, hogy előkészítsük a jelenetet a film végén. Imádom azt az ötletet, hogy lássuk Narut egyik fáról a másikra ugrani, akárcsak a Ragadozót, mert ugye az idegen gyakran a fákon közlekedett a filmben. Nagyon szórakoztató lett volna, ha a film főhősét is a magasba visszük, de nagyon ideges voltam, mert végül úgy nézett ki, mint Tarzan. A kivitelezésnek tökéletesnek kellett volna lennie, hogy pazar jelenetet kapjunk. Ráadásul nagyon költséges és időigényes is volt, ami gyakran egyet jelent a filmkészítésben.

Dan Trachtenberg

A rendező hozzátette, hogy a film tervezése során mekkora kihívást jelentett a költségvetés és a logisztikai, és erről folyamatosan ment a vita. Végül nem sikerült kompromisszumot kötni az említett jelenettel kapcsolatban, ezért Trachtenberg úgy döntött, hogy az egész szekvenciát kivágja a filmből.

Préda
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?