x
Filmek

A Pókember 3. kritikái után Sam Raimi nem volt biztos benne, hogy meg tudja csinálni a Doctor Strange 2. részt

Mély nyomokat hagyott a rendezőben a Pókember 3. erős kritikái.

A Pókember 3. kritikái után Sam Raimi nem volt biztos benne, hogy meg tudja csinálni a Doctor Strange 2. részt
  • Publishedoktóber 1, 2021

Gyakorlatilag mindenki csalódott a Pókember 3. részben, kezdve a stábtagoktól, akik dolgoztak a filmen, majd a kritikusok és talán leginkább a rajongók bánták az egészet. Sok kritikát kapott a film az utolsó harmadért, amiért több gonosztevőt belezsúfoltak, és ezért az új karaktereket csak felületesen tudták bemutatni. De a legnagyobb csalódást Venom bemutatása okozta.

A film kurdarca rányomta bélyegét a folytatásra és az egész filmszériára. A Pókember 3. után újra bemutatták a hálószövőt a világnak, de az új Peter Parker most sem győzte meg a kritikusokat és a rajongókat. A két próbálkozás után a barátságos és közkedvelt Pókember hazatért a Marvelhez, ami meghozta a várt sikert, azóta pedig a Pókverzum él és virul, akárcsak Sam Raimi, aki túltette magát a nehéz időn.

Sam Raimi Pókember

Scott Derrickson távozása után Sam Raimi élete egyik legnagyobb lehetőségét kapta megkapta, filmre veheti a Doctor Strange és az őrület multiverzumában című folytatást. Kívülről úgy tűnhet, hogy a Pókember 3. negatív fogadtatása nem hagyott nyomokat a rendezőben, de ez nem igaz. Az akkori tapasztalatok hatással voltak a rendezőre a későbbi években.

A Collider interjújában Raimi arról beszélt, hogy milyen nehéz volt visszatérni a szuperhősfilmekhez a Pókember 3. kritikái után. Elég rossz volt, és egy darabig még abban sem volt biztos, hogy képes újra nekifutni.

Nem tudtam, hogy újra szembe tudnék-e nézni ezzel, mert annyira szörnyű volt a Pókember 3. rendezője lenni. Az internetezők teljesen bezsongtak tőle, az emberek nem kedvelték azt a filmet, és biztosra mentek, hogy ezt velem is tudassák. Szóval nehéz volt visszatérni.

Sam Raimi

Mikor az ügynöke felhívta a lehetőséggel kapcsolatban, hogy tálcán kínálják neki a Doctor Strange második részét, Raimi egy pillanatra eltöprengett, hogy vajon meg tudja-e csinálni. A direktor szerint nagyon megterhelőnek találja ezeket a filmeket, és ez elég ok volt arra, hogy fontolóra vegye a visszatérést.

Az interjú második felében a Doctor Strange karakterét fényezte a rendező, mondván, hogy a kedvencek között csücsül a főhős. Raimi arra is kitért, hogy Scott Derrickson első résszel csodálatos munkát és hihetetlenül jó munkát végzett. A rendező sokáig nem gondolta volna, hogy szuperhősfilmet fog készíteni, de most élt a hirtelen jött lehetőséggel.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában országos bemutatójára 2022. március 25-én kerül sor a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.