Főoldal Filmek A pletykák szerint a Marvelek sokkal fontosabb a Bosszúállók: Titkos háború cselekményére nézve, mint azt bárki gondolná
Filmek

A pletykák szerint a Marvelek sokkal fontosabb a Bosszúállók: Titkos háború cselekményére nézve, mint azt bárki gondolná

Kezd formát ölteni a Marvel Moziverzum 5. fázisa?

421
Marvelek
Forrás: D23 Expo

A Marvel Studios első női főszereplős szuperhősfilmjét még 2019-ben mutatták be a mozikban. A Marvel Kapitány nagy sikert aratott, de lassan már négy év eltelt azóta, hogy láttuk a Marvel egyik legerősebb karakterét a filmvásznon. Carol Danvers szólófilmje után visszatért a Bosszúállók: Végjáték grandiózus fináléjában, jövőre pedig érkezik a folytatás Marvelek címen a mozikban.

Nem sok szó esett még a folytatásról, gyakorlatilag a három címszereplőn kívül semmit nem tudunk a történetről, se előzetest, se szinopszist nem adtak még ki a filmhez. Néhány hete azonban kiszivárgott egy képet a film hivatalos portékájáról, rajta a címszereplőkkel. Egy pletyka szerint viszont a Marvelek sokkal nagyobb szerepet játszanak a The Multiverse Saga későbbi fejezetében, mint azt sokan először gondolták.

Természetesen pletykáról van szó, nem hivatalos információból származik a hír, ezért kezeljük mindig fenntartásokkal a leírtakat. A The Direct osztotta meg Heavy Spoilers YouTube-csatorna videóját, amiben esélylatolgatásba kezdtek, hogy mire számíthatunk a folytatásban. Azt tudjuk, hogy Carol csatlakozik Ms. Marvel és Spectrum kozmikus kalandjához, és ez nagy hatással lehet az MCU-ra nézve.

A videóban arról beszélnek, hogy Kamala Khan karperecei olyan képességekkel rendelkeznek, hogy képesek dolgokat “átvonzani” másik dimenziókból. Erre kaptunk utalást a Disney+ sorozatában is, amikor Clandestines a hazatérésre használta volna a mágikus tárgyakat. Más szóval, lehet, hogy nem a Noor dimenzió az egyetlen valóság, amit befolyásolhatunk. Már egy ideje sejteni lehetett, hogy Ms. Marvel karperecei valamilyen formában kötődnek Kanghoz, és mivel a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmben bemutatott karperecek is kapcsolódnak valamihez vagy valakihez, az MCU 5. fázisa lassan kezd formát ölteni.

A videóban arra is tesznek említést, hogy Ms. Marvel karperecei “karaktereket és erőforrásokat” is képesek átemelni a Multiverzum bármelyik részéből.

Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, mi igaz a pletykákból, de a Marvelek kulcsfontosságú jelentőséggel bírhat az MCU jövőjére nézve. Az nem titok, hogy Kang, a Hódító lesz a The Multiverse Saga főgonosza, aki még Thanosnál is félelmetesebb ellenfélnek bizonyulhat. A Loki mutatta be a karaktert, legközelebb pedig a jövőre érkező A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmben láthatjuk. Ezek után érkezünk meg előbb a Bosszúállók: A Kang-dinasztia és végül a Bosszúállók: Titkos háború történetéhez.

Sok kritikát kapott a Marvel Moziverzum 4. fázisa, amiért a mozifilmek és a tévésorozatok nem kapcsolódtak szorosan egymáshoz, de a jelek szerint ez hamarosan változni fog, s a folytatásban szorosabb kapcsolat lesz az egyes produkciók között.

A Marvelek bemutatójára 2023. július 28-án kerül sor a mozikba.

Marvel Kapitány
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Venom 2. - Vérontó
Filmek

A Venom 3. forgatási fotója árulkodik arról, hogy a film kapcsolódik az MCU eseményeihez

Eddig csak találgattunk, most a Venom 3. kulisszák mögötti fotója megerősítette a...