Főoldal Játékok A PlayStation öt női videojáték-karaktere, akik forradalmasították a történetmesélést
Játékok

A PlayStation öt női videojáték-karaktere, akik forradalmasították a történetmesélést

Erős nők, komoly kalandok.

735
PlayStation női karakterek

A videojátékokban számos olyan meghatározó női karakterrel találkozhattunk, akiknek egyedi története és meghatározó jellemfejlődése kulcsszerepet töltött be a játék sikerében. Legyen szó védelmező androidról, tudós feleségről vagy egy ősi törzs utolsó képviselőjéről, az alábbi kiemelkedő női szereplőkkel könnyedén lehet azonosulni, történetük pedig egyszerre megható, szövevényes és tanulságos.

A PlayStation legismertebb 5 női videojáték-karaktere

Gép testben, ép lélek

A Quantic Dream futurisztikus játéka, a Detroit: Become Human a jövőbe kalauzol minket, ahol a mesterséges intelligencia által vezérelt androidok a hétköznapi lét megkerülhetetlen tényezőivé váltak. Kara kezdetben egyszerű háztartási eszközként funkcionál, azonban az androidok lázadásával egy időben öntudatra ébred, és ezt követően minden erejét arra fordítja, hogy megmentse Alice-t bántalmazó apjától, és biztonságban eljuttassa a kislányt Kanadába. Kara és Alice szívszorító története gyönyörű példája egy különleges helyzet által létrejövő „anya-lánya” viszonynak, hiszen Kara igazi anyatigrisként védelmezi Alice-t, miközben az őket üldöző emberek elől menekülnek.

A közös jövő záloga

Deacon St. John és Sarah Whitaker házasságát a freakerek megjelenése látszólag tönkretette, mivel a motoros elvesztette feleségét, és abban a tudatban motorozik a Days Gone átalakult világában, hogy sosem lehetnek újra együtt. Ám Deacon kalandja során tudomást szerez arról, hogy Sarah életben van, és tudós lévén a későbbiekben kulcsfontosságú szerepet játszik a fertőzés ellenszerének kutatásában. Sarah kutatói tevékenysége és bátorsága, amivel szembeszáll az elnyomó katonai erővel, kiemelkedően fontos szerepet tölt be abban, hogy Deacon sikerrel folytathassa útját az ellenszer kifejlesztésében.

Days Gone

Tűzben edzett szépség

Kitaszítottból felfedező, harcos és hős: ez Aloy karakterének ígérete, aki a Horizon: Zero Dawn főszereplőjeként hódította meg a játékos társadalmat. A lány nem ismerte szüleit, rejtélyes eredete pedig egy elképesztő kaland nyomán tárul fel. Aloy felnőttkora hajnalán útnak indul, hogy az addigi életén át tartó kiképzését a gyakorlatban is hasznosítsa. A játékos a történet során egy talpraesett, intelligens és agilis nő bőrébe bújhat, egy korábban sosem látott, növényekben burjánzó, világégés utáni környezetben, ahol csak az okosabb és leleményesebb élhet túl.

Horizon: Zero Dawn

Aranyat érő szövetséges

Kalandvágyó női hősökkel a Naughty Dog által készített Uncharted-sorozat is büszkélkedhet. A makacs és elszánt Chloe, valamint a férfiakat is megszégyenítően harcos Nadine mellett azonban kitűnik Elena Fisher, aki a kincsvadászos széria első perceitől egyenrangú partnere Nathan Drake-nek. A nagyképű kalandor munkáját dokumentáló rámenős riporterről fokozatosan derül ki bátorsága és rátermettsége. Lehengerlő személyiségével és szépségével nemcsak a főhős, de a rajongók fejét is elcsavarta.

Egy ok a túléléshez

A jelenlegi generáció női karakterei számára a fordulópontot sok tekintetben az eredetileg PlayStation 3-ra megjelent, The Last of Us mellékszereplője – a második felvonás későbbi főhőse – Ellie jelentette. A játszható karakter, Joel érzelmi katalizátora, aki saját elhunyt gyermekét látja a nagyszájú kamaszlányban, és a védelmével újra átéli elvesztett apai szerepét. Ellie azonban nem csupán egy megmentésre váró elem a játékos számára; önálló és határozott figurája ugyanis saját drámával, jellemmel és történettel rendelkezik. A történetközpontú játék női hőse az apokalipszisben nőtt fel, a veszély, a túlélés és a körülötte élők elvesztése már mindennapos számára. A szereplő a The Last of Us Part II-ben kerül még inkább a középpontba, immáron felnőttként szembesül közelebbről az erőszak világával.

The Last of Us Part II
Szerző
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...