A Paramount válaszolt arra, hogy az ŰrDongó a Transformers franchise rebootja-e

Az ŰrDongó-film bemutatója óta többször is felmerült a kérdés, hogy újraindítják-e a Transformers franchiset.

Az ŰrDongó-film bemutatója óta többször is felmerült a kérdés, hogy újraindítják-e a Transformers franchiset.

Michael Bay 12 éve vette gondozásba a Transformers franchiset, mely idő alatt összesen 5 filmet mutatott be több-kevesebb sikerrel, habár ha a bevételi mutatókat nézzük, akkor a mérleg nyelve inkább a nyereség oldalára billen, hiszen világszerte 4 milliárd dollárt hozott a Paramount Pictures konyhájára. Ennek ellenére a franchise hanyatlásnak indult, ami mind bevételben, mind nézőszámban, illetve kritikákban is megmutatkozott. A 2017-ben bemutatott Transformers: Az utolsó lovag a Michael Bay éra legrosszabb és legkevesebb bevételét termelő alkotása volt, csak 605,4 millió dollárt hozott, miközben a stúdió 1 milliárd fölé várta. Elképzelhető, hogy végső soron ezért döntöttek úgy, hogy hagyják veszni az eddig felépített történetet. [penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”yes” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

Ezek után a stúdió úgy döntött, hogy picit hagyja a franchise fővonalát, s úgynevezett spin-off-fal erősít, amire korunk egyik legtehetségesebb rendezőjét, Travis Knight-ot kérték fel. Knight hibátlanul vette az ŰrDongó kisfilmmel, ami rögtön minden idők legjobb Transformers-filmjévé nőtte ki magát. A kritikusok imádták, a rajongók is szerették volna, ha nem ijesztették volna el őket a Transformers: Az utolsó lovag borzadállyal, de ettől függetlenül már biztos, hogy érkezik az ŰrDongó folytatása, amiben Optimus Fővezér is fontos szerepet játszik.

A TFW2005 hívta fel figyelmünket egy bejegyzésben, ahol az ŰrDongó-filmet úgy említik, mint a franchise rebootját, holott korábban a Hasbro és a Paramount folytatásnak bélyegezte azt, nem pedig újraindításnak. Talán az ŰrDongó sikere vezetett ahhoz, hogy a stúdió belátta, jobb kikukázni a korábbi részeket, s előröl építkezni. Az ŰrDongót jelenleg is vetítik a mozikban, ami eddig összesen 458,2 millió dollárt termelt.

ŰrDongó

Total
1
Shares
Previous Article
Harley Quinn

Harley Quinn szerepelni fog James Gunn rendező The Suicide Squad rebootjában

Next Article
Boldog halálnapot! 2

KRITIKA: Boldog Halálnapot! 2.

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!